Dizi Haberleri

Gormenghast Dizi Uyarlamasının Kanalı Belli Oldu

İngiliz yazar Mervyn Peake kaleminden çıkma gotik fantazya serisi Gormenghast televizyon ekranlarına geleceği, 2018 Nisan ayında duyurulmuş ve hem türün meraklılarını hem de serinin severlerini mutlu etmişti. Nihayet uyarlamanın hangi kanalda ekranlara geleceği belli oldu. Gormenghast, Showtime’da izleyiciler ile buluşacak.

Bir ceset gibi çürüyen Gormenghast Kalesi’nde yaşayanların hayatlarını konu alan seri beş kitaptan oluşuyor: Titus Groan (1946), Gormenghast (1950), Titus Alone (1959), Boy in Darkness (1956) ve Titus Awakes (2009). Ne var ki serinin ilk üç kitabının basımının ardından Peake vefat ediyor ve üzerinde çalışmakta olduğu Titus Awakens’ı tamamlama şansı bulamıyor. Yıllar sonra, Titus Awakes, yazarın eşi tarafından tamamlanıp basılıyor. Bir novella olan Boy in Darkness’ın geçerliliği ise şüpheli. Ayrıca serinin ilk üç kitabı İthaki Yayınları tarafından dilimize kazandırılmış durumda.

Uyarlamanın senaryosunu ise günümüzün kült yazarlarından Neil Gaiman ve Akiva Goldsman’ın kaleme alacak. Dizinin izleyicilerle buluşacağı tarih ya da oyuncu kadrosu ile ilgili ise henüz bir paylaşım yapılmış değil.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.