Oyun Haberleri

Larian Studios, Polonya’da Yeni Bir Stüdyo Açıyor

Baldur’s Gate 3‘ün geliştiricisi Larian Studios, Polonya’nın Varşova kentinde yeni bir stüdyo açarak büyümeye devam ediyor. Bu yeni stüdyo, Larian’ın dünya genelindeki yedinci ofisi olacak.

Stüdyo CEO’su Swen Vincke, yeni stüdyonun iki “çok iddialı” RPG projesi üzerinde çalışacağını ve mevcut 24 saatlik geliştirme döngüsünü artıracağını belirtti.

Larian’ın Varşova’daki Yeni Yatırımı

Larian Studios Warsaw

Larian CEO’su Swen Vincke, Polonya oyun endüstrisi konferansı GIC’yi ziyaret ettikten sonra, Varşova’da bir stüdyo açma fikrinin kesinleştiğini söyledi. Vincke, “Geçen yıl GIC’yi ziyaret etmek, burada çok fazla yetenek ve bizim gibi düşünen çok sayıda geliştirici olduğunu doğruladı. Üstelik birçoğu RPG’ler üzerinde çalışmak istiyor, yani bu, cennette yapılmış bir eşleşme,” dedi.

Larian Studios Varşova stüdyosunun başkanı Ula Jach ise, “Varşova’da kalıcı bir stüdyo açma kararı, Polonya’nın canlı oyun sahnesinin kalbinde yaratıcılığı, işbirliğini ve yeniliği teşvik etme konusundaki ciddiyetimizi gösteriyor. Polonya’nın RPG ve oyun meraklıları için bir merkez olarak güçlü itibarı ve bölgenin bol yetenek ve uzmanlığıyla işbirliği yapma fırsatından dolayı heyecan duyuyoruz,” şeklinde konuştu.

Yeni Projeler ve Gelecek Planları

Larian Studios, Varşova’daki yeni stüdyosu ile birlikte Quebec, Dublin, Guildford, Barselona, Ghent ve Kuala Lumpur’daki mevcut stüdyolarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Şirket, yeni stüdyosunda iki büyük RPG projesi üzerinde çalışacak. Bu projelerle ilgili detaylar şu an için gizli tutuluyor, ancak CEO Vincke, bu oyunların ekibin “şimdiye kadarki en iyi çalışması” olacağını belirtti.

Baldur’s Gate 4 Hakkında Spekülasyonlar

Bu yılın başlarında, Larian Studios’un bir sonraki oyununun Baldur’s Gate 4 ya da Dungeons and Dragons ile ilgili herhangi bir şey olmayacağını doğrulaması, hayranlar arasında merak uyandırdı. Larian, Baldur’s Gate 3’ün büyük başarısının ardından, yeni projelerle daha da iddialı olmayı hedefliyor.

Larian Studios - Swen Vincke
Larian Studios – Swen Vincke

Dungeons and Dragons‘un sahibi Wizards of the Coast, geçtiğimiz günlerde serinin yeni bir oyunu için “birçok ortakla görüştüğünü” doğruladı. Bu da olası bir Baldur’s Gate 4’ün farklı bir stüdyo tarafından geliştirilebileceği spekülasyonlarına yol açtı.

Polonya Oyun Endüstrisinin Gücü

Polonya, son yıllarda oyun endüstrisinde önemli bir merkez haline geldi. The Witcher serisiyle dünya çapında üne kavuşan CD Projekt Red gibi stüdyolar, Polonya’nın oyun geliştirme konusundaki yetenek ve potansiyelini ortaya koydu. Larian’ın Varşova’da stüdyo açma kararı, bu potansiyeli değerlendirme ve yeni yeteneklerle işbirliği yapma amacı taşıyor.

Larian Studios’un Polonya’daki yeni stüdyosu, RPG oyunları konusunda deneyimli ve tutkulu geliştiricilerle dolu olacak. Bu hamle, Larian’ın global ölçekteki büyüme stratejisine önemli bir katkı sağlayacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.