Sinema Haberleri

Gladiator 2 Filminin Kadrosuna Barry Keoghan Katılabilir

Maximus‘un ölümünün ardından Roma’nın lideri olan Lucius’un hikayesini izleyeceğimiz Gladiator 2 filminde Lucius’un rakibi Emperor Geta rolü için Barry Keoghan ile görüşüyorlar.

Ridley Scott, Napoleon ile işini bitirmek üzere. Bu yüzden sıradaki filmi olacak Gladiator 2 için hazırlıklar hızlandı. Zaten bir aksilik olmazsa film yakında çekilmeye başlanacak ve 22 Kasım 2024‘te vizyona girecek.

İlk filmde Lucius rolünü Spencer Treat Clark canlandırmıştı. Fakat ikinci filmde bu rolde Paul Mescal‘i izleyeceğiz. Mescal bu filmde rol alacak olmanın onu hem heyecanlandırdığını hem de mutlu ettiğini söylüyor. Hayranları da onun iyi bir iş çıkaracağına güveniyor.

Barry Keoghan’ın filmde rol alacağı ise henüz kesinleşmedi. Görüşmeler sürüyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz yıllarda Dune Part 2 için de Keoghan ile görüşmüşlerdi. Feyd-Rautha rolünde onu görme ihtimalimiz vardı. Fakat aktör bu rolü Austin Butler’a kaptırmıştı. O rolü kaptırmış olmanın da kendisini üzdüğünü dile getirmişti.

Bu kez rolü alırsa işi çok zor olacak. Zira Keoghan’ı filmin asıl kötüsü rolü için düşünüyorlar. İmparator Geta olarak karşımıza çıkacak. Ve ilk Gladiator filminin kötü karakteri rolünde Joaquin Phoenix‘i izlemiştik. Karşılaştırılması kolay biri değil. Yine de Barry Keoghan’ın son yıllarda oyunculuğu çok takdir görüyor. 2022 yılında The Banshees Over Inisherin filmiyle seyirci karşısına çıkmıştı. The Batman‘de Joker’ı oynamıştı ama onu unutalım. 2021’de de The Green Knight‘ta küçük bir rol oynamıştı.

İmparator Geta da Marcus Aurelius ve Commodus gibi Roma tarihinden gerçek bir karakter. Fakat ilk filmde olduğu gibi burada da tarihi olaylardan esinlenerek kurgu senaryo hazırlıyorlar. Yani film gerçek olaylara bağlı kalmayacak. Yine de gerçek tarihlere bakacak olursak Marcus Aurelius 180 yılında, Commodus da 192’de ölüyor. Geta ise 189 yılında doğuyor. Ne zaman öldüğünü söylemeyelim, spoiler olmasın.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.