Sinema HaberleriVideo Galeri

Wicked Filminden Yeni Fragman Yayınlandı

Yirmi yıldır sahnelerin en sevilen ve en uzun soluklu müzikallerinden biri olan Wicked, sonunda beyazperdeye uyarlanıyor. Bu kış sezonunda sinemalarda gösterime girecek olan film, kuşaklara yön veren muhteşem bir sinema olayı olarak merakla bekleniyor.

Oyuncu Kadrosu ve Karakterler

Oz cadılarının büyüleyici hikayesini anlatan Wicked hikayesinde, Emmy, Grammy ve Tony ödüllü Cynthia Erivo, yeşil teni nedeniyle yanlış anlaşılan ve gerçek gücünü henüz keşfetmemiş genç bir kadın olan Elphaba rolünde karşımıza çıkıyor. Grammy ödüllü sanatçı ve küresel süperstar Ariana Grande ise, ayrıcalık ve hırsla dolu, ancak gerçek kalbini henüz keşfetmemiş popüler genç kadın Glinda‘yı canlandırıyor.

YouTube player
Fragmanı Youtube üzerinden de izleyebilirsiniz

Hikayenin Konusu

Elphaba ve Glinda, fantastik Oz Ülkesi’ndeki Shiz Üniversitesi’nde öğrenciyken tanışır ve aralarında alışılmadık ama derin bir dostluk gelişir. Muhteşem Oz Büyücüsü ile karşılaşmaları, dostluklarını bir dönüm noktasına getirir ve hayatları çok farklı yollara sapar. Glinda’nın popülerliğe olan arzusu onu güç tarafından baştan çıkarırken, Elphaba’nın kendine ve çevresindekilere sadık kalma kararlılığı, geleceği üzerinde beklenmedik ve şoke edici sonuçlar doğuracaktır. Oz’daki olağanüstü maceraları, sonunda İyi Glinda ve Batı’nın Kötü Cadısı olarak yazgılarını tamamlamalarını sağlayacaktır.

🔸 Oz Büyücüsü Hakkında Az Bilinenler – FRPNET

Diğer Oyuncular

Filmde ayrıca, Shiz Üniversitesi’nin muhteşem müdiresi Madam Morrible rolünde Oscar ödüllü Michelle Yeoh; çapkın ve gamsız prens Fiyero rolünde Jonathan Bailey (Bridgerton, Fellow Travelers) yer alıyor. Tony adayı Ethan Slater, fedakar bir Munchkin öğrencisi olan Boq rolünde; Marissa Bode, Elphaba’nın en sevdiği kız kardeşi Nessarose rolünde; ve popüler kültür ikonu Jeff Goldblum, efsanevi Oz Büyücüsü rolünde karşımıza çıkıyor.

Karakterler arasında, Emmy adayı Bowen Yang ve Bronwyn James tarafından canlandırılan Glinda’nın iki işbirlikçi arkadaşı Pfannee ve ShenShen; Tony adayı Keala Settle tarafından canlandırılan ve film için yeni yaratılan bir karakter olan Bayan Coddle da bulunuyor.

Yönetmen ve Yapım Ekibi

Ünlü film yapımcısı Jon M. Chu (Crazy Rich Asians, In the Heights) tarafından yönetilen Wicked, iki bölümden oluşan sürükleyici bir kültür şöleninin ilk bölümüdür. Wicked Bölüm İki’nin 26 Kasım 2025’te sinemalarda olması planlanıyor.

Wicked’in yapımcılığını; filmleri, televizyon programları ve sahne yapımlarıyla toplam 46 Oscar adaylığı, 58 Emmy adaylığı ve 36 Tony adaylığı bulunan Marc Platt (La La Land, The Little Mermaid) ve Wicked müzikalinin yapımcılığını birlikte üstlendiği Tony ödüllü David Stone (Kimberly Akimbo, Next to Normal) üstleniyor. Uygulayıcı yapımcılar ise David Nicksay, Stephen Schwartz ve Jared LeBoff.

Uyarlama ve Prodüksiyon

Gregory Maguire’ın çok satan romanından uyarlanan Wicked, sahne prodüksiyonunun kitap yazarı Winnie Holzman ve efsanevi Grammy ve Oscar ödüllü besteci ve söz yazarı Stephen Schwartz tarafından beyazperdeye uyarlandı. Broadway müzikalinin yapımcılığını Universal Stage Productions, Marc Platt, the Araca Group, Jon B. Platt ve David Stone üstleniyor.

Wicked’in beyazperde uyarlaması, müzikalin büyülü dünyasını sinemaseverlere taşımaya hazırlanıyor. Bu büyüleyici film, hem Wicked hayranlarını hem de yeni izleyicileri etkisi altına alacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.