Sinema Haberleri

Gladiator 2 Filminde Başrolde Paul Mescal Olabilir

Ridley Scott, Gladiator 2 için hazırlıkları hızlandırdı. Maximus’un yardımıyla Roma’nın lideri olan Lucius karakterinin hikayesini izleyeceğimiz devam filminde başrol için Paul Mescal ile görüşülüyor.

Russell Crowe‘un başrolde olduğu ve Joaquin Phoenix‘in de muhteşem bir performans sergilediği Gladiator, 23 yıl sonra ikinci filmine kavuşuyor. Bu devam filmi Lucilla’nın oğlu ve Commodus’un yeğeni olan Lucius’un hikayesini anlatacak. Yani Maximus Decimus Meridius’un ölümünden sonra olanları izleyeceğiz.

Ridley Scott şu anda Napoleon filmi ile ilgileniyor. Ve söylediğine göre Joaquin Phoenix’in dahil olduğu her iş gibi, Phoenix’in katkılarıyla senaryoyu baştan yazmaları gerekmiş. Zira aktör oynadığı filmlerin senaryoları konusunda titiz biriymiş. Dolayısıyla Scott’ın programı biraz aksadı. Ama Napoleon’la işi biter bitmez Gladiator 2 ile ilgilenmeye başlayacağını söylemişti.

Gladiator 2’nin senaryosunu büyük oranda Top Gun: Maverick ve The Batman senaristi Peter Craig yazdı. Fakat sonra Napoleon ve The Man in the High Castle projelerinde de çalışan David Scarpa da metne katkı sağladı. Zaten senaryoyu yazmaya başladıklarını size Ekim 2021’de haber vermiştik. Artık çekimlere hazır hale geldiğini de biliyoruz. Öte yandan orijinal Gladiator filminin senaryosu çekimler devam ederken yazılmış. Onun büyüsünü bu filmin önceden hazırlanmış senaryosuyla devam ettirebilecekler mi, göreceğiz.

Gladiator’ün devam filminin geleceğini 2,5 yıl önce öğrenmiştik. Bu kez Lucius’un hikayesini izleyeceğimizi duyunca da başrol kimde olur diye tartışmıştık. Lucius’u ilk filmde Spencer Treat Clark canlandırmıştı. Ünlü çocuk aktör Gladiator’de rol aldığı yıl Unbreakable‘da da rol almış ve 19 yıl sonra Glass‘ta büyümüş haliyle tekrar Joseph Dunn karakterini oynamıştı.

Gladiator 2 geçeceği dönem itibariyle Clark’ın Lucius’u tekrar oynamasına müsade ediyordu. Ancak haberler film için Paul Mescal ile konuştukları yönünde.

Paul Mescal henüz yalnızca 11 projede yer almış genç bir aktör olabilir. Ayrıca Spencer Treat Clark’tan 9 yaş küçük. Ama buna rağmen şimdiden bir Emmy adaylığı var. Normal People dizisindeki rolüyle Olağanüstü Başrol Performansı Ödülü’ne de aday olmuştu. Bakalım…

Kaynak: THR

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.