Sinema Haberleri

Dune Part 2: Austin Butler’ın Sesi Elvis’e Benzemeyecek

Austin Butler, Elvis rolüne 3 yıl hazırlandıktan sonra kendi sesini unuttu ve artık hep Elvis gibi konuşuyor. Ama Dune Part 2 setinde Feyd-Rautha‘yı canlandırırken Elvis’i hiç andırmadığı konusunda güvence aldık.

Austin Butler, Elvis rolüyle ilk Oscar adaylığını ve birçok kadının kalbini aynı anda kazandı. Fakat rol onda kalıcı hasar bıraktı. En azından Butler ses tellerinin kesinlikle rolden etkilendiğini düşünüyor. Zira Elvis sesinden hâlâ kurtulamadı. Bu durum yüzüne vuruldukça Butler durumu açıklamaya ya da şakaya vurmaya çalışıyor. Ancak bu durumun genç oyuncunun canını sıktığını görebiliyoruz.

Zaten nasıl sıkmasın ki? Dune serisinde Rabban Harkonnen’i canlandıran Dave Bautista ile röportaj yapan haberciler bile Bautista’ya, Butler’ın sesinin filmde Elvis’i andırıp andırmadığını sormuş.

Neyse ki andırmıyormuş. Çünkü Austin Butler, Elvis’i kesinlikle hatırlatmaması gereken bir rolde oynuyor. Feyd-Rautha Harkonnen olarak karşımıza çıkacak olan Butler, Paul Atreides’e denk bir düşmanı canlandırıyor. Baron Harkonnen’in gözde yeğeni olan Feyd-Rautha’nın, ona bakanları aynı anda hem etkilemesi hem de tedirgin etmesi gerekiyor. Yani korkutucu bir çekiciliğe sahip olması lazım. Bu da pek kolay değil.

Dave Bautista ise Butler’ın bunu başardığını söylüyor. Sette gördüğü Feyd-Rautha’yı şöyle betimliyor:

Tanışacağınız en sempatik adam olacak. Onun kim olduğunu bilmiyorum. Ama Austin Butler ya da Elvis değildi. Sesi farklı, görünüşü farklı. Tavrı ve duruşu hakkındaki her şey ise ürkütücü.

Dave Bautista

Feyd-Rautha’yı görmek için gerçekten sabırsızlanıyoruz. Birkaç ay önce bir haberci Butler’a karakterinin görünüşünü sormuştu. Butler da Feyd-Rautha’nın nasıl göründüğünden çok memnun olduğunu söylemiş ve gülmüştü. Ancak başka bir şey söyleyemeyeceğini dile getirirken gözleri parlamıştı.

Rol için yoğun bir bıçak kullanma eğitimi aldığını biliyoruz. Rolü de Denis Villeneuve ile sohbet ederken karakteri nasıl yorumladığını anlatarak kaptığını öğrendik. E, Elvis rolünde de çok başarılıydı. Dolayısıyla Dune Part 2, ilk filmin devamı olmasından bağımsız olarak da bize heyecanlanacak şeyler hazırlıyor.

Hayran yapımı poster.

Bir de benim şahsen çok merak ettiğim biri daha var: Alia Atreides. Ve henüz Alia’yı kimin canlandıracağını bilmiyoruz. Avatar 2‘de Sigourney Weaver‘ın bir ergeni canlandırabildiğini görünce Alia’nın olgun çocuksuluğunu canlandırabilecek onca oyuncunun varlığı baş döndürüyor.

Film Kasım‘da çıkacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.