Sinema Haberleri

Dune Part 2: Tim Blake Nelson da Filmde Rol Alıyormuş

Dune Part 2 için çekimler Aralık’ta bitti. Ancak Tim Blake Nelson‘ın da filmde rol aldığı haberine yeni ulaştık. İyi de Nelson kimi oynayacak? Kont Fenring mi dersiniz?

Size soruyorum çünkü bu konuda resmi bir açıklama yok. THR‘ın haberine göre aktörün rolü gizli tutuluyor. Ancak bizim oyuncusunu bilmediğimiz 3 önemli karakter kaldı sadece: Alia, Kont Fenring ve Jamis’in eşi Harah.

Eğer tahmin ettiğim gibi Nelson, Kont Fenring rolünde karşımıza çıkarsa bu Lea Seydoux ile birlikte bir çifti canlandıracakları anlamına geliyor. Zira Death Stranding’in Fragile’ı olarak da bildiğimiz Seydoux, filmde Lady Margot’yu canlandırıyor.

Peki Tim Blake Nelson’ın ismini duymak bizi niye heyecanlandırıyor? Çünkü kendisini özellikle son yıllarda çok güzel rollerde görmeye başladık. Guillermo del Toro, Cabinet of Curiosities dizisini onun başrolünde olduğu bölümle açmayı seçmişti. Watchmen dizisinin de bence en ilgi çekici karakterine sahip olan oyuncu oydu. Minority Report‘tan The Incredible Hulk‘a kadar birçok yapımda da küçük roller almış bir isimdi. Yani oyunculuğu zaten iyi olan Nelson, bilimkurgu ve fantezi yapımlarında da görmeyi sevdiğimiz bir sima.

Eğer Kont Fenring’i oynuyorsa nasıl bir rolü olacak? Bu sorunun cevabı biraz spoiler içeriyor.

Kitaba göre Kont Fenring, Arrakis’te Harkonnen’lerle birlikte yaşayan bir soylu. Ancak Atreides’in bu gezegene yerleşmesinden hemen önce eşiyle birlikte, Atreides’ler için uyarılar ve armağanlar bırakarak gezegeni terk ediyorlar. Lady Margot bir Gene Besserit rahibesi. Eşi Kont Fenring ise Kuisatz Haderah olmaya çok yaklaşmış bir karakter. Dolayısıyla Paul Atreides ile aralarında güçlü bir bağ var aslında. Ancak aile Atreides’ten çok Harkonnen hanedanına yakın bir siyasi pozisyonda duruyor. Yine de içten içe Harkonnen’lerden hoşlanmadıklarını ve onları kullandıklarını biliyoruz. Kont Fenring romanda tilki gibi bir adam olarak betimleniyor. Nelson da bu betimlemeye uyabilecek bir aktör.

Dune Part 2 Hakkında Bildiklerimiz

Film 3 Kasım 2023‘te vizyona girecek. Yani eğer Warner Bros. yine ortalığı karıştırmazsa.

Corrino Hanedanı’ndan Padişah İmparator’u Christopher Walken, kızı Lady Irulan’ı da Florence Pugh canlandıracak.

Harkonnen’lere de Baron’un gözdesi Feyd-Rautha dahil olacak ikinci filmde. O karaktere, sinema salonlarını Elvis rolüyle kasıp kavuran Austin Butler hayat verecek. Butler, Feyd-Rautha rolü için de yoğun bir bıçak kullanma antrenmanından geçtiğini söylüyor. Ayrıca karakterinin nasıl göründüğünden de çok memnunmuş. Görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz! Aşağıdaki hayran yapımı poster fazlasıyla güzel zaten.

Timothée Chalamet setten ne anlama geldiğini bilmediğimiz bir fotoğraf paylaşmıştı. Ona buradan göz atabilirsiniz. Javier Bardem ise yönetmenden özel bir sahne rica etmişti. Villeneuve sözünde durursa Stilgar’ı çölde yolculukla ilgili çok havalı bir sahnede göreceğiz. Spoiler içeren o haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Alia‘yı kimin oynadığını ise hâlâ bilmiyoruz ve bunu bilmiyor olmak beni çok heyecanlandırıyor. Zira Sigourney Weaver‘ın Avatar 2‘de bir ergeni canlandırdığını düşündükçe Alia’yı her yaştan oyuncunun oynayabileceğini biliyoruz.


Denis Villeneuve ilk filmle bir Oscar’ı da hak ediyordu bizce. Zaten ilk film 2021’in en sevdiğimiz filmi olmuştu. Part 2 için ise şimdilik elimizden sadece 2023’te FRPNet ailesinin en çok beklediği film unvanı vermek geliyor. Bu da 2023’te Dune Part 2 haberlerine doyacaksınız demek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.