Sinema Haberleri

Dune Part 2: Prenses İrulan için Florence Pugh ile Görüşülüyor

Dune Part 2 tabii ki Prenses İrulan olmadan olamazdı. Ancak Padişah İmparator’un sevgili kızı, ilime ve Muad’dib’in öğretilerine düşkün güzel prensesi kimin canlandıracağı belli değildi.

Açıkçası hâlâ da belli değil. Yalnızca Florence Pugh ile görüşmeler yapıldığını biliyoruz. Bu görüşmelerden çıkacak sonucu bekliyor olacağız. Oyuncu daha Timothée Chalamet ile Little Women filminde bir araya gelmişti. Aynı zamanda Black Widow filminde de rol almıştı. Yani Pugh ile anlaşırlarsa Denis Villeneuve, Marvel aktörlerini kullanmaya devam ediyor olacak.

Dune Part 2 için heyecanlı olduğumuz diğer karakter de Feyd-Rautha. Önceki haberimizde genç Harkonnen’i Barry Keoghan’ın oynayacağı söylentilerini paylaşmıştık. Keoghan zaten Chernobyl ve The Green Knight‘ta kendisini bizlere sevdirmişti. Geçtiğimiz günlerde de The Batman filmindeki sürpriz karakteriyle en çok konuşulan isimlerden biri oldu. Umarız Feyd-Rautha rolüyle onu da ikinci filmde görme şansımız olur.

Prenses İrulan, Frank Herbert’ün romanında okurla tanıştırdığı ilk karakter. Hikaye Prensesin kaleme aldığı Müeddib’i Anlama Kılavuzu’ndan bir alıntıyla başlıyor.

Bir başlangıç, dengelerin doğru oluşuna en büyük özenin gösterileceği zamandır. Bunu her Bene Gesserit rahibesi bilir. Bu yüzden, Müeddib’in hayatını incelemeye başlarken ilkin onun yaşadığı döneme yerleştirmeye özen gösterin: Padişah İmparator IV. Şaddam 57 yaşındayken doğmuştu. Ve en büyük özeni de Müeddib’i yaşadığı yere yerleştirirken gösterin: Arrakis gezegenine. Caladan’da doğmuş ve hayatının ilk onbeş yılını orada geçirmiş olması sizi yanıltmasın.

Dune adıyla bilinen Arrakis gezegeni, sonsuza dek onun vatanıdır.

Prenses İrulan – Müeddib’i Anlama Kılavuzu (Dost Körpe, Kabalcı Yayınevi)

“İnsanı tanıtan, tiksindiği şeylerdir” de Muad’dib’i Anlama Kılavuzu’nun çok sevdiğim bir parçasıdır. Anmadan geçmek istemedim.

Herbert hikayeye ve devamındaki tüm bölümlere İrulan’dan alıntılar yaparak giriyor. Böylece hikaye boyunca notlarını okuduğumuz İrulan, yeri gelip de hikayenin bir parçası olunca kendisine hiç de yabancılık çekmiyoruz.

Florence Pugh, Prenses İrulan’ı Canlandıramayabilir

Florence Pugh, Herbert’ün betimlediği Prenses İrulan’a benziyor. Ancak genç oyuncunun filmde rol alacağına kesin gözüyle bakamıyoruz. Zira Pugh’un projeyi programına sıkıştıramama ihtimali var.

Pugh, Dune Part 2 için görüşmelere başlamadan önce Madonna’nın hayatını anlatacak biyografik filmde oynamaya söz vermişti. Üstelik Christopher Nolan’ın Oppenheimer’ında da yer almayı kabul etmişti. Her iki filmin de takvimi Dune’unki ile çakışmaya müsait. Dolayısıyla oyuncu rolü reddetmek zorunda kalabilir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.