Sinema Haberleri

Feyd-Rautha, Dune Part 2’de Yer Alacak

Denis Villeneuve‘ün Dune filminden memnun kalmış olsak da gözlerimiz filmde Feyd-Rautha‘yı aramıştı. Meğer Baron Vladimir Harkonnen’in en az onun kadar kötücül ve sinsi yeğeni Feyd-Rautha, ikinci filmde karşımıza çıkacakmış.

Feyd-Rautha karakteriyle romanda ilk sayfalarda, daha ikinci bölümden tanışıyorduk. Baron bir sahnede, mentatı Piter ile birlikte yeğeni Feyd’e planlarını anlatıyordu. Atreides’lerin neden bir tuzağa sürüklenmekte olduklarını bu konuşmadan öğreniyorduk. Doktor Yueh’nin ihaneti masaya yatırılıyordu. Ayrıca bunun neden Atreides’ler için beklenmedik bir olay olacağını da anlıyorduk.

Filmde Yueh’nin ihanetini izlemiş olsak da bu ihanetin sebepleri, şaşırtıcılığı ya da boyutları yeterince açık değildi. Nitekim onu açıklayan da aslında Baron ile Feyd’in konuştukları sahne olacaktı. Tabii Baron’un yeğeni yalnızca bu sahnede önemli olmuyordu. Kendisinin Baron ile olan ilişkisi, Baron’un onun için kurduğu gelecek planları da hikayeye yön veriyordu. Aynı zamanda karakterin Paul Atreides’in kişiliğini şekillendiren etmenlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Tabii bir de Bene Gesserit Rahibeleri’nin Harkonnen soyuna dair planları için Feyd’in önemi büyüktü.

David Lynch’in 1984 yılındaki uyarlamasında Feyd-Rautha’yı Sting canlandırmıştı. Peki Villeneuve’ün Dune Part 2 uyarlamasında karakteri kim canlandıracak? Henüz bu konuda resmi bir açıklama yok. Fakat söylentiler Barry Keoghan‘ın ismini fısıldıyor.

Denis Villeneuve, Empire‘a verdiği röportajında “Harkonnen varisi Feyd-Rautha Dune Part 2‘de olacak mı?” sorusuna şöyle cevap veriyor:

Tabii ki. Bu tamamen benim kişisel tercihimdi. İlk kısımda tanıtılacak yeterince karakter vardı. Feyd’i ikinci kısım için saklamak daha şık olacak. O ikinci kısmın çok çok önemli bir karakteri olacak ve kesinlikle filmde yer alacak.

Denis Villeneuve

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.