Sinema Haberleri

Javier Bardem Dune Part 2 İçin Bir İstekte Bulundu

Javier Bardem Dune Part 2 için filmin yönetmeni Denis Villeneuve‘dan bir sahne istedi. Romanı okumayan okurlarımıza spoiler vermek istemiyoruz. Paul’a çölde yolculukla ilgili öğrettiği şeyi bizzat kendisinin yaptığı bir sahne istedi diyelim.

Javier Bardem Vanity Fair’a verdiği röportajında kariyerindeki önemli rollerin ardındaki hikayeyi anlatmıştı. Mesela No Country For Old Men filminde yer alabilmek için İngilizce öğrendiğini bu röportajından öğrendim.

YouTube player

Aktör Dune filmi için de Denis Villeneuve ile yaptığı konuşmayı anlatıyor. Yönetmen ona, ilk filmde pek de büyük bir rolü olmayacağı konusunda bir uyarı yapmış. “Fakat olur da film tutar ve ikinci yarıyı çekecek olursak rolün büyüyecek” diye de eklemiş. Bardem o anda bunu hiç de sorun etmediğini söylüyor. Zira Villeneuve ile çalışma fırsatı söz konusu olduğunda rolünün büyük ya da küçük olması onun için önemli değilmiş.

Yani Javier Bardem; Oscar Isaac ve Josh Brolin gibi oyuncuların aksine Frank Herbert hayranlığından ötürü değil, Villeneuve hayranlığından ötürü projeye dahil olmuş.

Dikkat! Spoiler İçerir

Javier Bardem Dune Part 2 için senaryonun hazır olduğunu söylüyor. Ancak onu okuma fırsatını henüz elde edememiş.

Deadline‘a verdiği röportajda özellikle Paul’a kum solucanına binmeyi öğrettiği sahne için çok heyecanlı olduğunu söylüyor. Hatta yönetmenden kendisinin bir kum solucanına bindiği bir sahnenin filmde yer almasını talep etmiş. Söylediğine göre Villeneuve de onun bu isteğini kabul etmiş!

Yahu benim “baliset çalan Gurney Halleck” sahnesi talep etmekten dilim damağım kurudu. Adam sen git, Bardem’e kum solucanına binme sahnesi sözü ver. İnanılır gibi değil.

Kendimi Denis Villeneuve’ün ellerine bırakmak için sabırsızlanıyorum. O adama bayılıyorum. Ondan yalnızca bir kum solucanına bindiğim bir sahne istiyorum. Denis bana bunu yapmaya çalışacağına dair söz verdi. Romana göre zaten böyle bir sahne var bu arada. Stilgar, Paul’a çöl gücünü kullanmayı öğretiyor. Ki bu da güçlerini Harkonnen’lere karşı kullanmak için o devasa hayvanları evcilleştirmeyi gerektiriyor. Umuyorum ki, isteğim gerçek olacak.

Javier Bardem

Yani evcilleştirmek demeyelim de ona… Neyse.

Dune Part 2 Bize Başka Neler Vadediyor?

Her şeyden önce Feyd-Rautha. Birinci filmde gözlerimizin aradığı genç Harkonnen’i Part 2’de göreceğimizin haberini sizlerle paylaşmıştık.

Çekimleri bu yaz başlayacak olan devam filminde olayları Zendaya‘nın canlandırdığı Chani’nin gözünden izleyeceğimizi de biliyoruz.

Timothée Chalamet‘in canlandırdığı Paul Atreides çölün gücünün kapsamını ve onu kullanmayı öğrenecek. Bunu ona Javier Bardem’in canlandırdığı Stilgar öğretecek.

Ayrıca önemli karakterleri ilk filmde tanıdığımız üzere ikinci film daha aksiyonu bol bir film olacak.

Film şimdilik 20 Ekim 2023’te çıkacak gibi duruyor.

Muhtemelen ikinci film gelmeden ilk filmin 4-6 saatlik bir versiyonunu göremeyeceğiz. Yani yukarıda gördüğünüz gibi James Cameron dahil herkes seferber oldu bu amaç uğruna. Fakat Villeneuve yakın zamanda bize ne baliset çalan bir Gurney Halleck, ne de 4-6 saatlik bir Dune filmi gösterecek gibi duruyor.

En azından filmin sahne arkası görüntülerini ve röportajlarını da içeren DVD seti 2 gün önce Amerika’da satışa çıktı. Hatta Pain Box edisyonu da biraz kıskandırdı hani. Fakat silinmiş sahneler DVD’de de gün yüzüne çıkmadı. Şimdiye kadar silinmiş sahnelere dair gördüğüm en kapsamlı video aşağıdaki. Merak ediyorsanız bir göz atabilirsiniz.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.