Sinema Haberleri

Dune, DVD ve Blu-Ray Oluyor ve IMAX Salonlarına Dönüyor

Dune aralık ayında IMAX sinema salonlarında tekrar gösterime giriyor. HBO Max’ten yayını kaldırılan filmin fiziksel kopyaları ocakta satışa çıkacak. Dune DVD ve Blu-ray versiyonları sahne arkası gibi bonus materyaller de içerecek.

Frank Herbert’ün romanını okuyan ve sevenler için Dune filmi gayet başarılı bir filmdi. Romana göre birçok eksiği vardı ve yer yer değişiklikler yapmıştı. Ancak bunun bir film uyarlaması olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda ortaya çıkan işten biz çok memnun kalmıştık. Öyle ki, filmi bir şaheser olarak tanıtmış olan Josh Brolin‘e katılmıştık. Denis Villeneuve‘ün 4-6 saatlik bir Dune Director’s Cut‘ını isteyen Jason Momoa‘yı da desteklemiştik.

Ancak ünlü yönetmen sinemada gördüğümüz filmin zaten Director’s Cut olduğunu söyleyerek hayallerimizi yıkmıştı. Hem de filmin kesilen sahneleri her gün su yüzüne çıkarken… Balisetini çalan Gurney Halleck‘i görememiş olmak bizi üzmüştü.

Şimdi filmin 4K, DVD ve Blu-ray olarak fiziksel kopyalar şeklinde 11 Ocak 2022’de ABD’de satışa çıkacağını öğrendik. Türkiye tarihi için ise kesin konuşamıyoruz. Bu haberin bizi daha da heyecanlandıran yanı ise fiziksel kopyaların bonus içerikler ile gelecek olması. Sahne arkasından görseller ve röportajlar içerdiğini düşündüğümüz içeriklerin başlıkları şu şekilde.

Dune DVD, 4K ve Blu-ray Bonus İçerikleri

  • The Royal Houses (Hanedanlıklar).
  • Filmbooks: House Atreides (Film Kitapları: Atreides Hanedanlığı).
  • Inside Dune: The Training Room (Dune’un Perde Arkası: Antrenman Odası).
  • Filmbooks: House Harkonnen (Film Kitapları: Harkonnen Hanedanlığı).
  • Inside Dune: The Spice Harvester (Dune’un Perde Arkası: Baharat Toplayıcı).
  • Filmbooks: The Fremen (Film Kitapları: Fremenler).
  • Inside Dune: The Sardaukar Battle (Dune’un Perde Arkası: Sardokar Savaşı).
  • Filmbooks: The Spice Melange (Film Kitapları: Baharat).
  • Building the Ancient Future (Kadim Geleceği İnşa Etmek).
  • My Desert, My Dune (Benim Çölüm Benim Dune’um).
  • Constructing the Ornithopters (Ornitopterleri İnşa Etmek).
  • Designing the Sandworm (Kum Solucanlarını Tasarlamak).
  • Beware the Baron (Baron’a Dikkat Edin).
  • Wardrobe from Another World (Başka Bir Dünyadan Gardırop).
  • A New Soundscape (Yeni Bir Ses Düzeni).

Dune IMAX ile Yeniden Sinemaya Geliyor

Aslında Dune gişede muhteşem başarılar kazandı. Size daha ilk haftasında pandemi rekoru kırdığını söylemiştik. Vizyonda kaldığı süre boyunca da bütçesi 165 milyon dolar olan film 300 milyondan fazla gelir elde etmişti. Warner Bros. gelirlerinin 500 milyonu görebileceğine inanıyor. Bu sebeple aralık ayında filmi IMAX salonlarında tekrar gösterime koyuyorlar.

Filmin yönetmeni Denis Villeneuve bu filmi IMAX deneyimi için tasarladığını söylemişti. Biz de incelememizde evde izlemek ile IMAX deneyimini karşılaştırmıştık. Kum fırtınası, savaş sahneleri ve kum solucanları başta olmak üzere filmdeki birçok elementin IMAX ile çok daha etkileyici olduğunu söylemiştik. Bu sebeple imkanınız varsa IMAX ile izleyin diye tavsiyede bulunmuştuk. Şimdi filmin yeniden beyaz perdeye gelmesi ile tavsiyemizi tekrarlayalım. Filmi daha önce evde veya normal sinema salonlarında izlediyseniz bile IMAX deneyimini yaşamak için bu fırsatı değerlendirebilirsiniz.

Dune 3 Aralık’tan itibaren IMAX salonlarına geri gelecek.

İlk filmi kaldığı yerden devam ettirecek olan Dune part 2 resmi onayını aldı ve çekimleri Temmuz 2022‘de başlayacak. Romanları okuyanların ilk filmde göremediği Feyd-Rautha karakteri de ikinci kısımda karşımıza çıkacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.