Sinema Haberleri

Dune Part 2 için Çekimler Tamamlandı

Çekimleri Temmuz’da başlayan Dune Part 2, beş ayın ardından seti kapattı. Çekimlerin tamamlandığını Timothée Chalamet çölden bir fotoğraf paylaşarak duyurdu. Film 3 Kasım 2023‘te vizyona girecek.

Aslında filmin dublör ekibi için çekimler geçen hafta bitmişti. Yani son haftaya aksiyon dolu sahneleri bırakmamışlardı. Ancak şimdi tüm ekip için Dune Part 2 çekimlerinin sonuna geldik. Önümüzdeki 1 yıl boyunca kamera arkası ekibi görsel efektler, montaj ve renklendirme gibi işlerle ilgileniyor olacaklar.

Denis Villeneuve yine bir şaheser çıkarır mı dersiniz?

Chalamet, çekimler biterken çölde babasıyla birlikte çektikleri bir fotoğrafı paylaştı. Zaten çekimler bitmeden önce de setten bir fotoğraf paylaşmıştı. Ancak bu kara ceketinin üzerindeki iskelet görseli bana pek bir şey ifade etmedi. Zira romanda buna benzer bir sahne yok.

Çekilen bu kare üzerine muhtemelen biraz görsel efekt de ekleyeceklerdir. Son halini ve ve bu karenin dahil olacağı sahneyi merakla bekliyoruz.

Tabii Villeneuve yine hunharca kesmezse sahneleri! Neyse ki bir sahneyi kesmeyeceğinden neredeyse emin olabiliyoruz. Javier Bardem, yönetmenden özel bir sahne rica etmişti. Villeneuve sözünde durursa Stilgar’ı çölde yolculukla ilgili çok havalı bir sahnede göreceğiz. Spoiler içeren o haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Dune Part 2 için filme dahil olan yeni oyuncuların haberine buradan ulaşabilirsiniz. Alia‘yı kimin oynadığını ise hâlâ bilmiyoruz ve bunu bilmiyor olmak beni çok heyecanlandırıyor. Zira Sigourney Weaver‘ın Avatar 2‘de bir ergeni canlandırdığını düşündükçe Alia’yı kimlerin canlandırabileceğini düşünerek heyecanlanmak kaçınılmaz oluyor.

Filme dahil olacak, hikaye için çok önemli karakterlerden biri de Feyd-Rautha. Elvis rolüyle ortalığı kasıp kavuran Austin Butler, Feyd-Rautha rolü için de yoğun bir bıçak kullanma antrenmanından geçtiğini söylüyor. Ayrıca karakterinin nasıl göründüğünden de çok memnunmuş. Görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz!

Bu arada Dune filmlerinin stüdyosu Legendary, ilk filmde yaşadıkları anlaşmazlık sebebiyle Warner Bros. ile çalışmayı bıraktı. Fakat bu ayrılık Dune yapımlarını etkilemiyor. Yani Dune Part 2 ve Dune: The Sisterhood dizisi de Warner Bros. ortaklığıyla geliyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.