Sinema Haberleri

Avatar: The Way of Water Çok İddialı Geliyor

James Cameron‘ın Avatar: The Way of Water filmi en az ilk film kadar ses getirecek gibi duruyor. Hatta 2 milyar dolara yakın bütçeyle hazırladıkları bu film, Zoe Saldana‘ya göre ilkinden daha iyi olacak.

Avatar: The Way of Water artık vizyona girmeye çok yakın. Film 16 Aralık’tan itibaren sinemalarda olacak. İlk Avatar filmi CGI ve 3D teknolojisinin sınırlarını zorlamasıyla bizleri büyülemişti. İkinci filmin de ilkinden geri kalmayacağını söylüyorlar. Yani yine 3 boyutlu gözlüklerimizi takıp Pandora’nın güzelliğiyle büyüleneceğiz. Filmin ana karakterlerinden Neytiri’yi canlandıran Zoe Saldana, bu filmin daha da büyüleyici olacağını söylüyor. İddialarının da sağlam bir zemini var aslında.

James Cameron, okyanuslara ve suyun gizemlerine derin bir ilgi duyuyor. Hatta Titanic filmini yönetmeyi kabul etmesinin ardında da bu konuya olan merakı yatıyor. Zira yönetmene gerçek Titanic’in batığını gezme fırsatı vermişler. Ve onu filmi çekmeye böyle ikna etmişler. Cameron, gişe rekorları kıran filmlerle dolu kariyerine de zaten birkaç sualtı belgeseli çekmek için ara vermişti. Fakat bunlar belgesel olduğu için pek ses getirmedi.

Şimdi Cameron ikinci Avatar filmi de bizi Pandora’nın okyanuslarına götürecek. Zoe Saldana bu konuda şunları söylüyor:

İnanıyorum ki bu yapım James Cameron için zirve olacak. Nihayet suya ve okyanusa duyduğu tutkuyu bizlerle tamamen paylaşma fırsatı buluyor. Bu tutkuya hep sahipti, The Abyss’te de, Titanic’te de… Metkayina kabilesi ve onların dünyası sayesinde biz de kendimizi daha önce hiç görmediğimiz bu diyara kaptıracağız. Ayrıca ilk Avatar filmi kadar çığır açıcı bir film olacak.

Zoe Saldana

Bundan önce 20th Century Fox da ikinci film için benzer bir açıklama yapmıştı. Gişe endişesi taşımadıklarını söylemişlerdi. Zira bu filmin de insanların aklını alacağını ve seyirciyi salona çekmekte hiç zorlanmayacağını iddia etmişlerdi. O haberimize buradan göz atabilirsiniz.

Avatar: The Way of Water’ın son fragmanını da buradan izleyebilirsiniz.

2 Milyar Dolar Nereden Çıktı?

Cameron, bu filmin gelirlerinin giderlerini karşılaması için gişede en başarılı olmuş ilk üç filmden biri olması gerektiğini söylüyor. Bu sözleri üzerinden filmin bütçesinin 2 milyar dolara yakın olduğu çıkarımı yapıldı. Karşılaştırabilmek adına ilk filmin 237 milyon dolarlık bir bütçe ile hazırlandığını ve gişede 2.9 milyar dolar kazandığını hatırlatalım.

Öte yandan raporlar bu film için bütçenin 250-400 milyon dolar civarında olduğunu, Disney’in 4 filme 1 milyar dolar bütçe ayırdığını söylüyor. James Cameron’a mı inanalım, onlara mı?

Kaynak: Movieweb, CBR, Variety

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.