AYBABTUSinema Haberleri

Dune Part 2 Padişah İmparator’unu Buldu

Paul Atreides’in, Harkonnen ve Corrino hanedanlarıyla karşı karşıya geleceği Dune Part 2 yeni oyuncularını buldu. Padişah İmparator’u Christopher Walken, kızı Prenses İrulan’ı da Florence Pugh canlandıracak.

Harkonnen’lerin varisi, Baron’un gözdesi Feyd-Rautha’yı da Austin Butler‘ın canlandıracağı kesinleşti.

Bir önceki haberimizde hayranların Padişah İmparator için Mads Mikkelsen‘i istediklerini söylemiştik. Ancak Christopher Walken’ı bu rolde görecek olmak da kimseyi üzmedi. Bizce harika bir seçim oldu.

Florence Pugh, Little Women‘ın 2019 uyarlamasından sonra Timothée Chalamet ile tekrar bir araya gelecek. Daha önce oyuncu ile Prenses İrulan rolü için konuştuklarını duyurmuştuk. Ancak Pugh’ın programı sıkışık olduğundan projede yer alacağı kesin değildi. Artık kesinleşti.

Feyd-Rautha‘nın filmde yer alacağını ve Dune Part 2’nin Harkonnen’lere ağırlık vereceğini söylemiştik. İlk söylentiler Feyd-Rautha için Barry Keoghan’ın ismini fısıldıyordu. Bu söylentiler boş çıktı ve rolü Austin Butler kaptı. Butler 24 Haziran’da yayınlanacak Elvis filmindeki Presley rolüyle Elvis Presley’nin eski eşi Priscilla Presley’i kendisine hayran bırakmış. Hem bu övgülerle hem de fragmandaki performansıyla oyuncunun adı bugünlerde sıkça anılıyordu. Dolayısıyla Butler’ın Feyd-Rautha rolünde nasıl bir iş çıkaracağını da merakla bekliyoruz.

Böylece yeni filmde henüz oyuncularını bulamamış roller yalnızca Paul’un küçük kardeşi Alia, Jamis’in eşi Harah, Kont Fenrig ve Lady Fenrig oldu. Tabii Fenrig’lerin ve Harah’ın filmde yer almama ihtimali de olabilir.

Padişah İmparator IV. Şaddam

İlk Dune filminde Padişah İmparator’u görememiş olsak da ismini sıkça duymuştuk. Atreides’leri Arrakis’te yaşamaya mecbur bırakan Padişah İmparator’un emri olmuştu.

Ardından da özel askeri birliği olan Sardaukar’ları Arrakis’e yollamıştı. İhanetini gizli tutmak adına askerlerine Harkonnen üniformaları giydirmişti. Böylece Atreides’e bir kez daha ihanet etmişti.

Padişah İmparator’un Arrakis’teki amacı Harkonnen’ler ile Atreides’leri birbirine düşürmekti. Zira diğer hanedanlıklar Atreides’in gücüne ve duruşuna hayrandı. Padişah için de kendi hanedanı Corrino dışında bir hanedanın popülerlik kazanması tedirgin ediciydi. Çünkü bir noktada Atreides’lerin liderliğiyle diğer hanedanların birleşerek kendisine saldırabileceğinden korkuyordu.

Ancak Paul Atreides’in Kwisatz Haderach olabileceği bilgisi Bene Gesserit cadılarından Padişah’ın kulağına gitmemişti.

Dune Part 2’de Paul’un yapması gereken çok şey var. Fremenler ile çölde yaşamayı öğrenmeli. Yani çöl gücünü keşfetmeli. Atreides’in hakkı olan Arrakis tahtını Harkonnen’lerin pis ellerinden kurtarmalı. Ayrıca tabii ki Padişah İmparator’un ihaneti de karşılıksız kalmamalı.

Dune Part 2 filmi hakkındaki diğer haberleri özetlediğimiz yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. Bir aksilik olmazsa filmin çekimleri yazın başlayacak ve Ekim 2023′te vizyona girecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.