Sinema Haberleri

Dune Part 2 Senaryosu Hazır Diyebiliriz

Denis Villeneuve, Dune Part 2 senaryosu için “artık neredeyse hazır” dedi. Film ekranlara gelene kadar senaryo tekrar değişebilirmiş. Fakat şimdilik senaryo yazımı ile işleri bitmiş.

Dune Part 2 senaryosu artık hazır. Taslağı Jon Spaihts ve Denis Villeneuve birlikte hazırladı. Dolayısıyla film hazırlıkları oyuncu kadrosu ve kostümler gibi alanlarda yoluna devam ediyor. Bir aksilik olmazsa çekimler, plana uygun olarak yaz aylarında başlayacak.

Senaryo büyük oranda bitti. Fakat her daim devam edecek bir iş bu. Final cut hazır olana kadar senaryo değişmeye devam edecek. Ancak artık fikirlerin katılaştığını söyleyebilirim. Senaryo elimde yazılı bir şekilde duruyor. Artık hazırlık aşamasındayız. İlk filmde hikayenin geçtiği evrene inip onu tanıtmakla uğraşmıştık. Şimdi kitaba daha sadık kalma zamanı. İlk filmde gözden çıkarmak zorunda kaldığım kısımlar olmuştu. Yani ikinci filmin bazı açılardan omuzlarımıza daha fazla yük koyduğunu söyleyebiliriz.

Denis Villeneuve
(Hayran yapımı poster)

Geçtiğimiz hafta Prenses İrulan için Florence Plugh ile görüşmelerin yapıldığını söylemiştik. Hemen ardından da Feyd-Rautha için Austin Butler‘ın ismi geçti. Ancak Denis Villeneuve bu oyuncular kendisine sorulduğunda bilgiyi onaylamadı. Gülümseyerek “ben öyle bir şey duymadım” dedi ama şaka yapmış da olabilir. Dolayısıyla resmi oyuncu kadrosu hâlâ açıklanmayı bekliyor.

Ayrıca kitaba daha sadık kalacaklarsa daha birçok oyuncunun ismini de duyacağız demektir. Zira Pardişah İmparator IV. Şaddam ve Paul’un küçük kardeşi Alia filmin olmazsa olmaz karakterlerinden. Jamis’in eşi Harah, Kont Fenrig ve Lady Fenrig de önemli karakterler. Bunları kimin canlandıracağı konusunda henüz bir söylenti dahi yok.

Dune Part 2 Hakkında Bildiklerimiz

Yönetmen birinci film hakkında konuşurken spoiler vermekten çekinmiyordu. “Timothée’nin de söylediği gibi kitap 60 yılı aşkın süredir orada duruyor” diyerek senaryodan rahatça bahsediyordu. Fakat biz yine de o 60 yıllık romandan spoiler vermeden bildiklerimizi özetleyeceğiz.

İlk romanın ikinci yarısını anlatacak olan ikinci film Harkonnen Hanedanı’na odaklanacak demiştik. Tabii geride odaklanacak başka bir Hanedan kalmamıştı. Ama kitabın Harkonnen’lere vediği ağırlığı ilk filmde görememiştik. Yönetmen aslında bunu ikinci filmde telafi edeceklerini söylüyor bu açıklamasıyla.

Villeneuve sözünü tutabilirse ikinci filmde Javier Bardem, Fremen usülü yolculuk ettiği bir sahneye kavuşacak. Bu bilgi biraz spoiler içeriyor. Dolayısıyla merak ediyorsanız detaylarını buradan okuyabilirsiniz.

İlk filmi Paul’u ana karakter olarak alarak izlemiştik. İkinci filmde olayları daha çok Chani’nin gözünden izleyeceğiz.

Şimdiye dek film özelinde açıklanan detaylar bu kadar. Covid ya da savaş gibi durumların yaratacağı bir aksilik olmazsa film Ekim 2023’te ekranlarda olacak. Üstelik söylentiler, Dune Mesihi romanını uyarlayacak üçüncü filme de yapımcıların sıcak baktığı yönünde.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.