Sinema Haberleri

Dune Part 2, Harkonnen Hanedanını Ön Plana Çıkaracak

Dune Part 2, Harkonnen hanedanından Feyd-Rautha‘yı da hikayeye dahil edecek demiştik. Denis Villeneuve de, ikinci filmde hikayenin Harkonnen tarafına daha çok ağırlık vereceğini söyledi.

Dune filmi 10 dalda Oscar adayı gösterildi. Ama Denis Villeneuve En İyi Yönetmen adayları arasında yok. Ekran uyarlaması bu denli zor olan bir filmi bu kadar başarılı bir şekilde uyarlayabilen yönetmenin Oscar adaylığı alamayışı tepki yarattı. Hayranlar ve filmin ekibi de duruma tepki gösterdi. Hatta hayranlar arasında Villeneuve’ü Dune Part 2 ile o adaylığa götürme kampanyaları başladı.

Fakat ünlü yönetmen bu tartışmalarla vakit kaybetmemiş anlaşılan. Çalışma arkadaşlarını 10 dalda adaylık almayı başardıkları için kutladıktan sonra ikinci film hazırlıklarına döndü. Empire‘a verdiği röportajda Dune Part 2 hazırlıklarının neredeyse bittiğini söyledi. Senaryo zaten çok önceden hazırdı. Çekimlerin yaz aylarında başlayacağını söylemiştik. Ancak yönetmene göre neredeyse şimdiden çekimler için hazırlar. Denklemdeki tek bilinmeyen ise COVID-19 konusundaki gelişmeler.

Uyarlama yaptığın zaman bazı cesur kararlar vermen gerekiyor ki proje hayata geçsin. İlk filmde yaptığım seçimlerin geniş izleyici kitlelerine bu dünyayı tanıtmak için en iyi yol olduğunu düşünüyorum. Şimdi ikinci filmde daha geniş bir hareket alanım var. Artık detaylar eklemek ve hikayeyi derinleştirmek mümkün olacak. Satranç gibi olacak. İkinci kısımda yeni karakterler tanıştıracağız. Ayrıca ilk filmin Paul Atreides ve Bene Gesserit’lere odaklanacağı kararını çok önceden almıştım. Paul’un yeni bir kültür ile ilk kez karşılaşmasının deneyimlerini anlatmayı seçmiştim. İkinci kısımda ise daha fazla Harkonnen konuları olacak.

Denis Villeneuve

Dune Part 2 için Javier Bardem‘in Villeneuve’dan bir talebi olduğunu söylemiştik. O haberimizi buradan okuyabilirsiniz. Feyd-Rautha’yı canlandıracak ismin de Barry Keoghan olduğunu haber vermiştik. Aktörün The Green Knight ve Chernobyl gibi yapımlardaki performansı da bu karakterin hakkını verebileceğini gösteriyordu.

İkinci filmi en erken 2023’te izleyebileceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.