Sinema Haberleri

Legendary Entertainment, Warner Bros.’u Bıraktı

Legendary Entertainment, Dune filmini sinemayla aynı gün HBO Max’e de getirmek konusunda ısrar eden Warner Bros.’u affetmedi. Warner Bros. ile anlaşması biter bitmez Sony Pictures ile ortaklık imzaladı.

Warner Bros., Legendary’nin göz bebeği olan Dune filminde stüdyoyu hayal kırıklığına uğratmıştı. Hatırlarsanız Denis Villeneuve filminin bir IMAX deneyimi olarak tasarlandığı konusunda ısrarcıydı. Ve filmin sinemalarda gösterilmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyordu. Ancak Warner Bros. filmi sinemalara geldiği gün HBO Max üzerinden de yayınlamıştı. Bu da filmin gişe başarısını ciddi ölçüde etkilemişti. Hâlâ daha pandemi dönemi için rekor sayılabilecek izleyiciye ulaşmıştı film. Ama yine de potansiyelinin çok altında bir performans göstermişti.

İşte Legendary Entertainment, Warner Bros.’un bu ayıbını unutmadı. Zaten yeni bir ortak aradıklarını ve Warner Bros. ile yaşadıkları sorunların detaylarını da bu haberimizde sizlere anlatmıştık.

Bu yüzden her ne kadar ikinci filmi yalnızca sinemada göstereceklerine dair söz almış olsalar da Legendary, Warner Bros. ile anlaşması bittiği gibi kendine yeni bir ortak buldu. Yeni ortağı olarak da kendi internet yayın platformuna sahip olmayan Sony Pictures’ı seçti.

Sony’nin sinema salonlarına olan sadakati bizim Legendary’nin filmlerinin sinemadaki değerini bulması yönündeki vizyonumuza uyuyor. Mary Parent’ın sunduğu inanılmaz filmler sinema salonu deneyimi için tasarlanıyorlar. Ve biz de Sony ile, Legendary’nin büyümesinin bir sonraki adımında ortaklık kurmaktan dolayı çok heyecanlıyız… Ayrıca Warner Bros. Pictures’a da bize yıllarca değerli bir ortak oldukları için minnettarız. Onların yetenekli yapımcılarıyla çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz.

Legendary Entertainment CEO’su Joshua Grode

Legendary Entertainment’ın Sony ile işbirliği yapmaya başlaması Dune serisini ve Godzilla filmlerini etkilemeyecek. Yani bu iki seri için Legendary ve Warner Bros. ortaklığı devam ediyor. Ancak stüdyonun diğer filmleri artık Sony’nin ortaklığında çekilecek.

Legendary efsanevi bir şirket ve onlarla çalışacağımız için hem çok heyecanlıyız hem de çok şanslı hissediyoruz. Bizim halihazırda sadık olduğumuz dev ekranlara dev filmler getirebilecek çok güçlü bir geçmişleri var.

Sony Pictures Motion Group CEO’su Tom Rothman

Dune Serisinde Son Durum

Dune Part 2‘nin çekimleri Temmuz’da başlamıştı. Ancak Warner Bros. filmi yine rahat bırakmayarak stratejik olduğunu tahmin ettiğimiz sebeplerden filmin çıkış tarihini değiştirmişti.

Dune: The Sisterhood dizisinin çekimleri de geçen hafta başladı. Ancak çekimler başladıktan hemen sonra dizinin baş yapımcılardan Diane Ademu-John görevini bıraktı. Dizide zaten baş yapımcılığı iki isim paylaştığından bu ayrılık ciddi bir sorun yaratmadı. Bunun dışında şimdilik dizi projesinde bir aksaklık yok gibi duruyor.

Oyunlarda ise Dune: Spice Wars yeni güncellemeler alarak yoluna devam ediyor. Dune: Awakening ise birkaç konsept görsel dışında bir şey paylaşmadı hayranlarıyla.

Şimdilik gelişmeler bu kadar.

Kaynak: THR

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.