Oyun Haberleri

Dune: Awakening Bizi Arrakis’in Çöllerinde Susuz Bırakacak

Funcom‘un geliştirdiği, Dune evreninde geçen çoklu oyunculu, açık dünyalı hayatta kalma oyunu ilk fragmanıyla karşımızda. Dune: Awakening, damıtıcı giysisini doğru giyemeyenleri affetmeyecek.

Dune: Awakening, Funcom’un 2025 yılına kadar geliştireceği üç oyundan ikincisi. İlki Shiro Games’in Dune: Spice Wars adlı RTS oyunuydu.

Şimdi de Funcom kendi tarzında bir oyunu kendisi geliştiriyor. Çoklu oyunculu hayatta kalma oyunları koleksiyonunda Conan: Exiles’ın yanına Dune: Awakening’i de ekliyor. Umarız bu kez yaptıkları işi doğru düzgün yaparlar.

İlk duyuru fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube player

Bu oyun hakkında geliştiricilerin yorumlarını, ilk konsept çizimiyle birlikte Aralık ayında sizlere sunmuştuk. O haberimize buradan göz atabilirsiniz.

Neyse ki artık oyuna dair daha çok şey biliyoruz. Kısa oyun tanıtımı şu bilgileri içeriyor:

Oyunda, çöl solucanlarından korunabileceğimiz barınaklar bulacağız. Buralara evimizi inşa edeceğiz. Damıtıcı giysilerimizin hasar görmemesi kritik bir önemde olacak. Ayrıca çölde yerlilerin yapması gerektiği gibi dans ederek yürüyeceğiz. Biyoloji istasyonlarını keşfedeceğiz. Çölün yuttuğu hazineleri ondan geri alıp siyeçlere taşıyacağız. Kum fırtınalarından kaçtığımız anlar dışında baharatı ne pahasına olursa olsun koruyacağız.

Arrakis’in şantaj ve entrika dolu düzeninde hayatta kalmak için yerlilerle, askerlerle ve tacirlerle ilişkilerimiz de önemli olacak.

Oyunda ornithopter kullanabilecek miyiz, bilmiyoruz. Ama yapabiliriz gibi duruyor. Solucan kancalarına sahip olabileceğimizi biliyoruz.

Henüz elimizde bir çıkış tarihi yok. Dolayısıyla oyunu Steam üzerinden takip edebilirsiniz.

Endişeler, endişeler…

Ne yazık ki Dune romanlarını baş tacı eden ve yeni filminden hayranlıkla söz eden biri olmama rağmen bu oyun konusunda çekinceliyim. Halbuki Arrakis’te geçen açık dünya bir hayatta kalma oyunu ne muhteşem bir fikir! Ancak ben Funcom’un önceki çok oyunculu hayatta kalma oyunu olan Conan: Exiles‘dan ağzı yanan biriyim aynı zamanda. Dolayısıyla Funcom’un geliştirdiği herhangi bir oyuna her şeyden önce bir üflerim.

Conan Exiles, server’ların çökmesi, bug’lar ve aniden gelen büyük değişimler ile oyuncularını çıldırtan bir oyundu.

Şöyle düşünün, oyunun en yüksek bonus puanları veren zırhını dövebilen tek bir NPC var haritada. Ve bu NPC tamamen rastgele bir şekilde haritada beliriyor. Belirme ihtimali en yüksek olan bir mekanda durup o NPC olmayan herkesi 15 dakikada bir öldürmeniz gerekiyor. Ki yeniden doğduklarında içlerinden birinin o NPC olma ihtimali olsun. İşte bunu yaparak günler değil, haftalar geçirmeniz gerekiyor.

Nihayet binde bir şans tutuyor ve o aradığınız demir işçisi karşınızda beliriyor. Zırhınızı alıp mutlulukla kalenize dönüyorsunuz. Bir aydan uzun süredir bunun için uğraşmıştınız. Ertesi hafta bir güncelleme geliyor ve o zırhın bonus’larını siliyorlar. Ya da oyuna giremediğiniz birkaç günün ardından server çöküyor. Saatlerce oyuna giriş ekranını yeniliyorsunuz. Ve nihayet oyuna girmeyi başardığınızda 1 hafta boyunca oyuna girmeyen oyuncuların tüm eşyalarını silen zalim algoritmanın o zırhınızı silip yok ettiğini görüyorsunuz.

Şimdi sorarım size, yeni bir Funcom oyununa nasıl sevinebilirim ki?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.