Dizi Haberleri

Duffer Kardeşlerin Death Note Dizi Uyarlamasını Halia Abdel-Meguid Yazacak

Stranger Things serisinin yaratıcıları Matt ve Ross Duffer, Netflix için hazırladıkları canlı aksiyon Death Note dizisi için yol arkadaşlarını buldu.

Tsugumi Ohba‘nın yazıp Takeshi Obata tarafından çizilen kült manga serisi Death Note, 2017 yılındaki facia film uyarlamasından sonra yine Netflix‘te ancak bu kez dizi olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Netflix‘in sevilen dizisi Stranger Things‘te aklımızla oyunlar oynayan Matt Duffer ve Ross Duffer kardeşlerin geliştirdiği Death Note dizisini Halia Abdel-Meguid kaleme alacak.

Halia Abdel-Meguid

Abdel-Meguid, Stephen King ve Peter Straub‘un 1984 çıkışlı romanı The Talisman‘ın uyarlamasında Duffer kardeşlerle birlikte çalışmıştı. Senarist şu sıralar, Netflix için geliştirilen başka bir Upside Down Pictures projesinde de görev alıyor. Halia Abdel-Meguid ayrıca Leonardo DiCaprio ve Martin Scorsese‘nin idari yapımcılığını üstlendiği Hulu‘nun The Devil in the White City adlı yapımında da çalıştı.

2003-2006 yılları arasında 12 bölüm olarak Weekly Shonen Jump‘ta yayınlanan Death Note; adını ve yüzünü bildiği herkesi, isimlerini yazarak öldürme gücü veren gizemli siyah bir defter olan Death Note‘u bulan genç Light Yagami‘nin hikayesini anlatıyor. Yagami, her şeye kadir güce sahip olmak için mücadele ediyor ve dünya çapında kanun uygulayıcılarının hedefi haline geliyor.

Hatırlayacağınız gibi; Netflix 2017 yılında ikonik mangayı canlı aksiyon film olarak geliştirmiş, eleştirilerin altında kalan yapım tam bir hayal kırıklığı olmuştu. Umarım dizi versiyonu aynı hüsranı yaşatmaz. Gerçi Duffer Kardeşler ile anlaştığına göre Netflix, olanlardan ders çıkarmışa benziyor. Bakalım sonuç nasıl olacak!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.