Dizi Haberleri

Inhumans, Televizyon Dizisi Olarak Karşımıza Çıkacak!

Görünüşe göre önümüzdeki yıllarda çıkması beklenen Inhumans filmi iptal oldu. Ama üzülmeyin! Marvel’ın dün yaptığı açıklamaya göre Inhumans halkının lideri Black Bolt, Medusa ve diğerlerinin maceralarını film olarak değil, ABC kanalında dizi olarak izleyeceğiz!

Ama asıl ilginç kısmı bu değil. Dizimiz Marvel, ABC ve IMAX ortaklığıyla ortaya çıkacak ve daha da ilginci 2017 yılında “bir nevi” film olacak! Kafanız mı karıştı? Hemen açıklayalım. Dizinin ilk sezonunun 8 bölüm olması planlanıyor. Ancak ilk iki bölümünün IMAX yapımıyla dünya çapında beyazperdede yayınlanması ön görülüyor. Yani sezonun ilk iki bölümünü sinemada izleyeceğiz ve ardından 2017 yılının sonbahar ayında ABC kanalından haftalık olarak takip edeceğiz. The Hollywood Reporter’a bilgi veren kaynaklara göre, The Inhumans dizisinin ilk sezonunun 8 bölüm olacağı ve Agents of S.H.I.E.L.D. dizisinin doğrudan bir yan dizisi olmayacağı da doğrulandı.

inhumans

Bunun da mantıklı bir gerekçesi var. Inhumans halkı her ne kadar Agents of S.H.I.E.L.D. aracılığıyla karşımıza çıkmış olsa da haklarında anlatılmamış pek çok şey mevcuttu ve bu hikâyeyi de Agents of S.H.I.E.L.D. gibi değişken bir diziye sıkıştırmak da onlara yapılacak çok büyük bir haksızlık olurdu.

Yapılan basın konferansında Inhumans halkının lideri Black Bolt ve Kraliyet Ailesi’nin dizide ana karakter grubu rolünü üstleneceği açıklandı. Black Bolt dışında başka bir karakter ismi açıklanmadı ama çizgi romanlardaki aktiflik derecelerini ve diziye katacakları görsel şöleni düşünürsek Medusa, Crystal, Gorgon ve Karnak gibi isimlerin de dizide karşımıza çıkacağı aşikâr! Hatta kim bilir, belki salyası bol ışınlayıcı köpeğimiz Lockjaw’ı da görebiliriz!

black-bolt-marvel-inhumans-h3

Bu haber aslında çok da şaşırtıcı olmadı. Agents of S.H.I.E.L.D.’ın Inhumans konusuna son sezonlarında çok sık girmesi ve dizinin ana senaryosunu buna göre şekillendirmesi, bu gizemli halkın çok daha aktif bir şekilde karşımıza çıkacağının sinyalini vermişti zaten.

Bilmeyenler için Inhumans halkını kısaca anlatalım;

Uzaydaki en gelişmiş ırklardan biri olan Kree halkının dünyamıza gelip, ilkel mağara insanları üzerinde deneyler yapması sonucu ortaya çıkmışlardır aslında. Genetikleriyle oynanmış ve ortaya Inhumans denen, çoğunlukla “süper” güçlere sahip bir kabile ortaya çıkmıştır. Kree halkının gözetiminde dallanıp budaklanmış, teknolojiyi öğrenmiş, Kreeler’in gidişiyle de kendi başlarına, diğer sıradan insanlardan uzakta, gizli, huzurlu ve refah dolu bir hayat yaşamışlardır. 1960’lı yıllarda Fantastik Dörtlü’nün kazara onları açığa çıkarmasıyla birlikte bütün dünya onların varlığından ilk kez haberdar olmuştur.

black_bolt_and_medusa_color_by_riccardo_fasoli-d4t9j3i

Inhumans halkının her ne kadar bir kralı olmasa da, Kraliyet Ailesi denen bir grup tarafından yönetilmektedir. Günümüzdeki liderleri Black Bolt, eşi Medusa ve bunların kardeşleri ve kuzenleridir.

Black Bolt’un bendeki yeri çok ayrıdır ve dizideki başkarakterimiz olacağı için kendisinden kısaca bahsedelim istedik.

Kendisinin yeşil dev Hulk’ı devirebilen bir avuç Marvel karakterinden birisi olması dışında, hiç konuşmaması, sadece bakışlarıyla bile etrafındaki insanlara liderlik edebilmesi, çok büyük bir güce sahip olmasına rağmen halkının varoluşu tehlikeye girmediği sürece asla kullanmaması gibi pek çok sebep sunulabilir.

tumblr_n02yggooqg1s9ufo0o1_1280

Peki gücü ne? Black Bolt’un, beynindeki konuşma merkezi, benzersiz bir organik mekanizmaya sahiptir. Etrafındaki elektronları beyninin o bölgesiyle absorbe ederek ne olduğu bilinmeyen bir partikül salıyor ve bu partiküller elektronlarla etkileşime geçerek çeşitli şekillerde kullanılabiliyor. Bu elektronları kollarında biriktirip çok güçlü darbeler indirmek, uçmak, elektron patlamaları yaratmak için kullanabiliyor. Bu darbeler o kadar şiddetli oluyor ki Hulk ile birebir kapışıp canını sağlam bir şekilde yakmışlığı vardır.

1707040-black_bolt___war_of_kings_6

Ama asıl ve en büyük gücü, sesidir. Maalesef beyninde devamlı olarak biriken ve depolanmasına engel olamadığı elektronlar yüzünden Black Bolt ses tellerini kullanabilmesine rağmen kullanmamaktadır. Çünkü en ufak bir fısıltısı koca bir şehri yok edebilir, yüzlerce kilometre ötedeki aktif olmayan bir volkanı aktifleştirebilir, kıtaları parçalayabilir ve gezegenin öte tarafında depremlere sebep olabilir. Sesini hipersonik seviyelere çıkarırsa –makine yardımıyla- teorilere göre gezegenleri yok edebilecek güçte bir ses patlaması yaratabilir. Sesinin teşkil ettiği bu tehlike yüzünden uyurken dahi ses çıkarmamak için çok ciddi bir mental eğitim almıştır ve kendini bu alanda sürekli geliştirmiştir.

Film-dizimizle ilgili yeni haberler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. O zamana kadar takipte kalın!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Dizi olması aslında şans. Uzun soluklu iyi bir serinin, filmden çok daha büyük etki yarattığı ortada.Son dönem filmler aksiyon ve görselliğe gömülüp, karakterler arasındaki bağı tam anlamıyla kuramıyor.Örn;(SPOİLER İÇERİR) Dr Strange de, the ancient one ile strange ilişkilerini pek geliştirecek fırsatı bulamadığı için, ancient one’ ın ölümü izleyici üzerinde herangi bir etki yaratmıyor.Yeni filmler de bunun çok örneği var. Dizi de ise bu tür detaylar için bol bol zaman var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.