Sinema Haberleri

Turning Red (Kırmızı) Animasyonu da Sinemalara Gelmeyecek

Pixar’ın yeni animasyonu Turning Red de sinemalara gelmeyecek, direkt Disney+ üzerinden yayınlanacak. Disney geçtiğimiz 2 yılda Pixar’ın Soul ve Luca filmlerini de sinemalarda yayınlamamayı seçmişti.

Pixar animasyonlarını Disney animasyonlarına tercih edenlerin azınlık olduğunu hiç sanmıyorum. Hele ki yetişkinler arasında Toy Story gibi bir klasiğe imza atan animasyon firmasını tabii ki el üstünde tutacağız. Ancak Disney pandeminin başından beri Pixar’ın hazırladığı 4 filmden 3 tanesini sinemalarda yayınlamadı.

Pandemide sinema seyircisi hayli azaldı. Animasyonlar gibi aile filmlerinin sinemada izlenme sayısı da düştü. Bu yüzden Disney, Disney+ platformunu yeni yapımlarla güçlendirerek daha fazla seyirci çekmeye çalışıyor. Sinemalarda film yayınlama zahmetine girmiyor. 2020’den beri Pixar’ın filmlerinden yalnızca Tom Holland ve Chris Pratt‘ın seslendirme yaptığı Onward sinemaya gelmeyi başardı.

Disney’nin kendi filmlerinin büyük kısmı da artık sinemalarda gösterilmiyor. Yine de Encanto sinemalara geldi ve En İyi Animasyon Filmi Altın Küre Ödülü aldı. Pixar’ın 2 dalda Oscar Ödülü almış olan Soul animasyonu ise sinemalarda yayınlanmadı. Dolayısıyla Disney+’a erişimi olmayan bizler Soul’u hâlâ izleyemedik.

Evet, Disney+ yakında Türkiye’ye de gelecek. Belki animasyonlar için evimizin rahatını sinema salonlarına tercih edeceğiz. Ancak hâlâ daha Pixar’ın başarılı animasyon kadrosunun işlerini Disney+ üyeliği almama özgürlüğüyle, sinemada görme şansımızın olmaması üzücü.

YouTube player

Turning Red’in fragmanı Kung Fu Panda ile Kafka’nın Dönüşüm’ünü anımsatan sahneler içeriyor. Ana kahramanımız bir sabah uyanınca kendisini bir Kırmızı Panda’ya dönüşmüş olarak buluyor. Sonra parşömen tomarı tutan birinden kendi soyunun mistik geçmişini öğreniyor. Fakat Gregor Samsa ve Po ile olan benzerliği yalnızca bu kadar gibi duruyor.

Turning Red, Disney+’a 11 Mart’ta gelecek. Detayları içeren önceki haberimize buradan erişebilirsiniz.

Ek Açıklama

Pixar stüdyoları Disney’in bu kararından ötürü çok büyük hayal kırıklığına uğradıklarını açıkladı. Ancak pandemiden ötürü Disney’in sağlık ve güvenlik endişeleri duyabileceğini düşünüyorlar. Durumu da şimdilik anlayışla karşılıyorlar. Yine de filmlerinin Disney+’a özel yayınlanmasının kendilerini mutlu etmediğini dile getirdiler.

Luca ülkemizde vizyona girdi. Bu durum okurlarımızın kafasını karıştırabilir diye bir açıklama yapmak istedik. Luca, Disney+’ın henüz erişime açık olmadığı bazı ülkelerde, o ülkelerin sinema salonlarından istek gelmesi durumunda sinemalarda gösterildi. Türkiye de bu ülkelerden biriydi. Fakat Amerika ve Avrupa’daki birçok ülkede film sinemalarda gösterime girmedi. Dolayısıyla haberi Pixar’ın gözünden, sinemalarda gösterilmedi olarak yazdık.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.