Dizi Haberleri

Star Wars: Skeleton Crew Phil Tippett’in Stop-Motion Teknolojisini Kullanacak!

Disney+’ın son dizisi Star Wars: Skeleton Crew gemisinin kaptanı John Watts oldu. Kendisini MCU’nun Örümcek Adam üçlemesinin perde arkasındaki adam olarak biliyoruz. CCXP Mexico City’de Collider’dan Steve Weintraub ile sohbet eden Watts, çok uzak galaksideki bu yeni girişim için en son teknolojiyi eski moda film sihriyle nasıl karıştırdığını anlattı. Watts hareket yakalama ve ön-görselleştirme gibi son teknoloji teknikleri klasik film yapım hileleriyle harmanlamaktan büyük keyif alıyor.

En son Star Wars şovumda tüm harika şeyleri kullandım. Ön görselleştirme, hareket yakalama vardı. Sesle çekim yaptık, her şeyi yaptık. Ama işin en eğlenceli yanı, tüm eski film tekniklerini de kullanmamızdı. Phil Tippett’e stop-motion yaptırdık. Gerçek eski moda mat resimler gibi mat resimler yaptık.  Industrial Light & Magic’ten bir ressam emekliliğinden sonra gelip bunu yaptı. Bana göre tüm bu şeyler eğlenceli ama sadece başka bir araç ve nasıl kullandığınıza bağlı.

Watts için her şey doğru iş için doğru aracı kullanmakla ilgili. Tippett’i Star Wars’a geri getirmek geçmişe hoş bir selam vermek gibi düşünülebilir. Ayrıca seri için harika bir devamlılık parçası. Stop-motion animasyonda bir efsane olan Tippett, erken dönem görsel efektlerin öncülerindendir. Tippett orijinal Star Wars üçlemesindeki çalışmalarıyla ünlü. İmparatorun Dönüşü’ndeki AT-AT yürüteçlerinin yürüme hareketleri için kullanılan hareket kontrol teknolojisini ve Millennium Falcon’daki efsanevi dejarik (Star Wars satrancı) oyununu geliştirmesiyle önemli bir etki yarattı. Tippett ayrıca Jurassic Park’taki dinozorlar gibi filmlerdeki diğer ikonik yaratıkların ve sekansların yaratılmasına da katkıda bulundu.

İlgili Makaleler

Star Wars Skeleton Crew Ne Anlatıyor?

Bu tatil sezonunda Disney+’da başlayacak olan yeni dizinin konusunu Watts şöyle açıkladı:

Gezegenlerinde gizemli bir sır bulan ve yanlışlıkla galakside kaybolan bir grup çocuğun eve dönüş yolunu bulmaya çalışmalarını konu alıyor.

Watts, Star Wars Skeleton Crew’i izlemek için Star Wars gurusu olmanız gerekmediğini söylüyor.

Evet. Keyif almak için önceden Star Wars bilgisine sahip olmanıza gerek yok. Ama eğer varsa, pek çok açıdan keyif alabilirsiniz.

Bu da diziyi yeni hayranlar için bir başlangıç noktasına dönüştürüyor. Seriye gönülden bağlı hayranlar ise diziyi çerez niyetine izleyecek.

Konuyla ilgili ayrıntılar hala belirsizliğini koruyor. Yine de Kerry Condon gibi yıldızlar genç oyuncu kadrosunu “bu dünyanın dışında” olarak övüyor. Bu da bize biraz umut veriyor. Yeni oyuncuların yanı sıra Jude Law da ‘çelişkili’ karakterine Han Solo-vari bir hava katacak. Kadrodaki diğer büyük isimler arasında Tunde Abedimpe, Michael C. Bradford ve Star Wars evreninde iz bırakmaya hazır bir dizi yetenekli çocuk yer alıyor. Yönetmenlik görevlerini Daniel Kwan, Daniel Scheinert, David Lowery ve Jake Schreier paylaşıyor. Bu sayede dizinin arkasında ciddi bir yaratıcı güç olduğundan emin oluyorlar.

Star Wars evreni genişlemeye devam ediyor umarım biz hayranlar için bu iyi bir haber olur.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.