Sinema Haberleri

Fullmetal Alchemist’in Vizyon Tarihi Açıklandı

Manga tarihinin baş yapıtlarından Fullmetal Alchemist‘in (Hagane no renkinjutsushi), sinema uyarlamasının yayınlanacağı tarih belli oldu.

Fullmetal Alchemist filmi 19 Şubat’ta Netflix’te izleyici ile buluşacak.

Annelerini hayata döndürmek uğruna karanlık simya ritüellerini kullanmaları sonucu biri kolunu ve bacağını diğeri de bedenini kaybeden Edward ve Alphonse Elric kardeşlerin yaşadıklarını konu alan kült eser, Netflix yapımı bir film olarak karşımıza çıkıyor.

Yaşadıkları toplum ve cemiyetin değerlerini sorgulayarak maceralarında ilerleyen Elric kardeşlerin hikayesi burun direğinizi sızlatacak kadar dramatik, illallah dedirtecek kadar haşarı, göğsünüzü kabartacak kadar tutkulu, koltuğunuza yaslanıp zevkle izlemek isteyeceğiniz kadar aksiyonlu ve tam da Japonların espri anlayışını yansıtacak ölçülerde komik…

 

Fumihiko Sori tarafından yönetilen filmde Edward Elric’i Ryosuke Yamada canlandırırken, Alphonse Elric’i Atom Mizuishi seslendiriyor. Büyük bir merakla beklenen ve fragmanlarından izlediğimiz kadarı ile Simya ve aksiyon sahnelerinin hakkını veren Fullmetal Alchemist 19 Şubat’ta seyirci ile buluşacak.

Beklentiler ziyadesiyle yüksek. Gelgelelim, manga ve anime serilerinin sinemaya aktarılma girişimleri bir noktada başarısızlıkla sonuçlanıyor. Film ekibinin senaryodan, çekim tekniklerine, kadro seçiminden diyaloglara kadar birçok aşamada titizlikle çalışmasına karşın genelde sakil detaylar yüzünden damakta eksik bir tat bırakıyor. Fullmetal Alchemist filminde Edward Elric’e hayat veren başrol oyuncusu Ryosuke Yamada’nın kötü bir Cosplay örneği gibi görünen ‘koyu sarı’ saçları da bunlardan biri… Üzerinde gerçekten çok emek harcanmış bir film olarak karşımıza çıkarılan böylesi önemli bir eserde baş kahramanın, Gintama‘nın ‘filler’ından fırlamış ‘Sakata Gintoki‘ kıvamında görüntüsü hikayenin dramatik bütünlüğü ile de ters düşüyor. Bu ‘absürt’ görüntüye rağmen, sadece Elric kardeşlerin muhteşem sevgi bağını yeniden izleyebilmek için bile olsa, filmi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Efsanevi Filozof Taşının Peşinde

Hiromu Arakawa‘nın kaleme aldığı bu efsanevi serinin konusu ise şöyle: Babaları tarafından küçük yaşta terkedilen, annelerini de kısa süre önce bir hastalığa kurban veren Edward ve Alphonse Elric kardeşler, yasak olmasına rağmen simya yardımıyla annelerini diriltmek isterler. Ancak sonuç korkunç olur: Alphonse bütün vücudunu, Edward ise sağ kolunu kaybeder, kardeşini tamamen yitirmemek için Ed, sol bacağını da feda ederek kardeşinin ruhunu içi boş bir zırha bağlamayı başarır. Bu andan sonra kardeşler, eski vücutlarını tekrar alabilmek için filozof taşını bulmak üzere uzun bir yolculuğa çıkarlar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.