Oyun Haberleri

Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2’nin İlk Oynanabilir Klanı Belli Oldu!

Geçtiğimiz hafta Paradox Interactive, ilk Bloodlines 2 Twitch yayını ile oyunun Thin-Blood vampirlerine dair ilk detayları açıklamış, biz de sizlerle vakit kaybetmeden paylaşmıştık. Biliyorsunuz ki oyuna bir Thin-Blood olarak başlayacağız ve bir süre de öyle devam edeceğiz. Paradox Interactive’in bugünkü Twitch yayınından birkaç saat önce ise Seattle’ın karanlık sokaklarında karşımıza çıkacak ve yeri geldiğinde bizlerin de bir üyesi olabileceğimiz ilk klan belli oldu. Vampire: the Masquerade Bloodlines 2’nin ilk oynanabilir klanı Brujah!

YouTube player

Unutulmuş zamanların filozofları; şimdilerin asileri ve anarşistleri, başkaldırıdan ve mücadeleden asla kaçmayan Brujah klanının oyundaki güçleri şu şekilde olacak:

Potence: 

  • İrisiniz, güçlüsünüz ve kaslarınızın bile kasları var
  • Fist of Caine sayesinde duvarları yıkabilecek, paçasından tuttuğunuzu odanın diğer ucuna fırlatabileceksiniz. Ayrıca bu güç, geliştirilebilir olacak.
  • Earthshock yumruklarınızı yere indirin ve size yaklaşmaya cesaret eden herkesi yere yıkın. Bu basamağın ilerleyen seviyelerinde yere yıktıklarınıza hasar vermeniz de mümkün olacak.

Celerity:

  • Hızlısınız ve öfkelisiniz.
  • Unseen Storm istediğiniz yöne, gözle takip edilemeyecek kadar hızlı ilerlemenizi sağlayacak. Ayrıca oyunculara, hızlı ve karşılaması zor saldırılar yapma şansı verecek. Tabii bu basamağın, kaçmak için de kullanılabilmelecek olması da cabası. Bu güç geliştirilebilecek
  • Accelarete ile etrafınızı saran dünya yavaşlayacak ve mermilerden kaçmak gibi normal koşullarda yapmanızın imkansız olduğu tüm havalı numaraları yapabileceksiniz. Bu güç de geliştirilebilenlerden.

Ayrıca klana katılmanız durumunda Thin-Blood güçlerinizi de kaybetmeyeceksiniz.

Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2’nin Thin-Blood Vampirlerine Dair İlk Detaylar Geldi

Seattle’da ise pek kalabalık bir Brujah nüfusu görmeyeceğiz – çoğu klan üyesi, şehirde başarısız olmuş Anarch hareketinden geriye kalanlar. Şunu da belirtelim ki oyunda Anarch hareketinde katılmak da mümkün olacak. 

Peki bir Thin-Blood, nasıl olur da bir klana dahil olabilir? Bloodlines 2’nin temel aldığı Vampire: the Masquerade 5. Edisyonunda bunun tek bir yolu var: Diablerie – yani bir vampirin, başka bir vampiri kanını içerek öldürmesi ve aynı zamanda ruhunu tüketerek benliğinden beslenmesi, güçlerini ve bazı durumlarda kişiliğinin de bir parçasını kendine alması. Bu eylemi gerçekleştirebilen bir Thin-Blood, kanını tükettiği vampirin klanının, 13. Jenerasyon bir üyesi oluyor. Ne var ki Diablerie, sonu vücudunuzun (hatta zihninizin) kontorlünü dahi kaybetmeye çıkabilecek, oldukça riskli bir eylem. Fiziki risklerinin yanı sıra bir Camarilla şehrinde de işlemek isteyeceğiniz bir suç değil zira Camarilla’nın kabul etmediği, işleyenleri en ağır şekilde cezalandırdığı eylemlerden biri Diablerie. Ne var ki Camarilla’nın bu tutumuna tezat olarak, gerekli gördüğü kritik durumlarda Diablerie izni vermediği de yok değil – bir Prens’in, öyle ya da böyle ortadan kaldırılmasını istediği bir vampirin işinin bitirilmesi için Diablerie izni vermesi gibi. Ne var ki böyle durumlar son derece nadirdir ve oldukça sağlam açıklamalar gerektirir.

Oyunda klanlara nasıl geçiş yapacağımız konusunda ise henüz bir açıklama yapılmış değil.

Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2, 2020’nin ilk çeyreğinde oyuncular ile buluşacak. Ön siparişteki oyunu Steam, GOG ve ya resmi sitesinde daha yakından inceleyerek erkenden edinmeniz mümkün. 

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.