AYBABTUHaberler

Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2’nin Thin-Blood Vampirlerine Dair İlk Detaylar Geldi

21 Mart günü Paradox Interactive’den gelen resmi duyuru ile yıllardır yolunu gözleyenlerin, ilk oyun ile yeni tanışıp tadı damağında kalanların hayali gerçek olmuş, Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2’nin yolda olduğu açıklanmıştı.

Duyuru geldiğinden beri çoğumuz oyuna dair leziz detayların paylaşılmasını bekliyoruz ne var ki birbirine benzer röportajlar ve birkaç küçük bilgi dışında Paradox Interactive ve oyunun geliştiricisi Hardsuit Labs, bir ay boyunca sessizliklerini büyük ölçüde korudular.

Yeni Vampire: The Masquerade Oyunu Geliyor – Bloodlines 2 Duyuruldu

Neyse ki bizleri daha da bekletmeden sesimizi duydular ve bu akşam üzeri Paradox Interactive’ın resmi Twitch hesabından yapılan yayın ile oyuna dair ilk büyük paylaşım gelmiş oldu!

YouTube player

Paradox Interactive’den ürün sorumlusu Florian Schwarzer ile yapılan röportajda oyuncular için neden Thin-blood bir karakter seçtiklerinden bahsetti. Vampire: the Masquerade dünyası ile aşina olanların da bildiği gibi thin-blood olarak anılan vampirler pek de vampir sayılmayan, insan ile vampir arasında sayılabilecek ve tam bir vampir kadar güçlü olmayan varlıklar. Ne var ki Vampire: the Masquerade 5. Edisyon ile birlikte thin-blood’lar ve ve “gerçek” yırtıcılar arasında hayatta kalma mücadeleleri de odağa çekilmiş oldu. Schwarzer’a göre VTMB2 de bu mücadeleyi yansıtacak – yine de oyunda, Diablerie (bir vampirin kanını tamamen içerek onu öldürmek – ruhuyla beslenmek) ile gerçekten bir klan üyesi olmanız da mümkün olacak.

Yayında gelen asıl bilgiler ise thin-blood’ların yeteneklerine dair detaylar. Üç ayrı yetenek ağacına sahip olacak thin-blood vampirlerin güçlerinin detayları şu şekilde:

  • Chriopteran Thin-Blood: Yarasalar ile “özel bir yakınlıkları” olacak. Bu sayede belli bir süre boyunca havada süzülebilecekler. Ayrıca kendileri için savaşmaları adına yarasa sürüleri celbedebilecekler.
  • Mentalism Thin-Blood: Telekinesis gücüne sahip olacaklar – yani, objeleri zihin güçleri ile hareket ettirebilecekler. Buna, düşmanlarınızın elinden silahlarını çekip almak da dahil olacak. Mentalism ağacında gelen ikinci yetenek ise havaya yükselebilmek/yükseltebilmek. Diğer karakterleri yerden yükseltebilmek, ilk adım olacak. Evet, düşmanlarınızı kaldırıp duvardan duvara vurabileceksiniz.
  • Nebulation Thin-Blood: Emirlerine amade olacak olan sisi, çeşitli formlarda kullanabilecekler. Ayak seslerini gizlemek için etraflarını sisle çevirmek, kendilerini saklamak gibi daha stealth odaklı bir oyun oynamak isteyenlere arzuladıkları deneyimi sunacak yetenekler bu ağaçta olacak. Bunun yanı sıra ileri seviyelerde sise dönüşebilecek, karşılarındakilerin ciğerlerini de sisle doldurabilecekler.

Görünüşe göre oyundaki Thin-Blood yetenekleri, V5’de gelen özel Thin-Blood gücü Thin-Blood Alchemy ile oldukça benzer.

Bunun yanı sıra Paradox Interactive, oyunun toplamda 25-30 saat süreceğini de doğrulamış durumda – tabii bu süreye ek paketler dahil değil. Ayrıca oyunun çoğunlunu birinci kişi bakış açısından oynayacak olsak da yer yer üçüncü kişi gözünden izlediğimiz sahneler de olacak. Oyunun duyurulduğu etkinlikte 30 dakikalık demoyu oynayanların anlattıklarına göre ise dövüş mekanikleri Dishonored’ı yakından andırıyor.

Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2, 2020 Mart ayının ilk çeyreğinde bekleyenleri ile buluşacak. Oyunu, ön sipariş ile GOG, Steam ve kendi resmi sitesinden edinebilirsiniz. Ayrıca Thin-Blood’lar ile ilgili detaylı bilgileri, buradan da edinebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.