Haberler

Dee Bradley Baker, Star Wars Kariyerine Jawa Olarak Başlamış

Star Wars: The Bad Batch‘in klonlarını seslendiren Dee Bradley Baker, Star Wars kariyerine 16 yaşındayken Jawa olarak başlamış. Sinema bileti karşılığında Jawa kostümü giyerek sokakta filmin reklamını yapmış.

Dee Bradley Baker 637 farklı film, animasyon ve oyunda ses sanatçılığı yapmış. Fakat New York Comic Con 2021 etkinliğine Star Wars seslendirmeleri panelinde katıldı. Yaptığı tek Star Wars seslendirmesi o olmasa da panele Star Wars: The Bad Batch animasyonu hakkında konuşmak için gelmişti. Klonların beşini birden seslendirmenin nasıl bir deneyim olduğundan bahsetti.

İlk başta beş klonu beş farklı ses sanatçısına atamayı düşünmüşler. Beşinin karakterlerinin ne kadar farklı olduğunu bu şekilde vurgulamak istemişler. Fakat üzerine düşündükçe beş karakterin de aynı DNA’yı paylaştıkları gerçeği ağır basmış. Hepsinin sesinin aynı sanatçıdan gelmesinin daha mantıklı olacağına karar vermişler. The Mandalorian ve The Book of Boba Fett‘in yapımcısı Dave Filoni zaten önceden de Baker ‘la çalışmış. Aktörün aynı ses tonunu kullanmasına rağmen beş klona da farklı karakteristik özellikler verebilmesine bayılmış. Böylece ikili, bir Star Wars projesinde daha birlikte çalışmış.

Dee Bradley Baker Star Wars evreninin bir parçası olmaktan çok memnun olduğunu söyledi. Ayrıca şakayla karışık olarak Star Wars kariyerinin gençliğinde başladığını anlattı. Baker 16 yaşındayken Star Wars filminin reklamını yapması için mahallesinde bulunan sinemada işe alınmış. Sinema görevlileri Baker’a bir Jawa kostümü vermişler ve sokakta gezerek Jawa taklidi yapmasını istemişler. Jawa performansının karşılığını da film bileti ile ödemişler. Baker’ın genelde yaratık ve sevimli hayvanları seslendirdiğini düşünecek olursak kariyerine Jawa ile başlaması çok eğlenceli bir detaymış.

Dee Bradley Baker – Seslendirdiği Diğer Karakterler

Star Wars dışında da birçok animasyonda yer alan Baker’ın seslerine aşinayız aslında. Fakat kendisi genelde anlaşılmaz sesler çıkarmak için teklif almış. Örneğin, The Witcher: Nightmare of the Wolf animasyonunda yaratıkları o seslendirmiş. Çoğu Yüzüklerin Efendisi oyununda Ork’ları, Hobbit filminde yaratıkları yine o hırlatmış. Avatar: The Last Airbender‘ın animasyonunda ve filminde Momo ile Appa‘nın sesi yine kendisi. The Mandalorian‘da Grogu’nun bizi sinirden çıldırttığı The Passenger bölümündeki yolcumuz olan Frog Lady (kurbağa hanım) yine aktörün seslendirdiği karakterler arasnda.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines oyununda Santa Monica sakini Nosferatu Bertram Tung‘ı seslendiren de o. Son olarak da Andy’nin Nesi Var? çizgi filminde de Andy’nin babasını seslendirdiğini ekleyeyim. Yani Baker sevdiğimiz birçok dizi, animasyon ve oyuna sesiyle katkı vermiş. Tüm bunların Jawa kostümü ile başladığını ve ilk ödülünün sinema bileti olduğunu öğrenmek eğlenceliydi.

Kaynak: Polygon – New York Comic Con 2021 – Voices of Star Wars Paneli

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.