Oyun Haberleri

Elder Scrolls 6, PlayStation 5’i Atlayıp Xbox ve PC’lere Gelebilir

Elder Scrolls 6 oyununun sadece Xbox ve PC kullanıcılarına sunulma ihtimali güçlendi.

Microsoft‘un Bethesda‘yı da bünyesinde bulunduran ZeniMax Media‘yı satın almasının ardından Elder Scrolls, Fallout, Doom ve daha birçok oyun Xbox Game Studios‘a katılmıştı. Oyun serilerinin akıbeti sektörde en çok merak edilen konulardan biri olmuştu ki, Elder Scrolls 6 ile ilgili belirsizlik Xbox‘ın başındaki Phil Spencer‘ın sayesinde netlik kazanmışa benziyor.

Phil Spencer

Kotaku‘dan Stephen Totillo‘ya röportaj veren Phil Spencer, “PlayStation‘da Elder Scrolls 6‘yı satmazsanız 7,5 milyar dolarlık yatırımı telafi etmek mümkün mü?” sorusuna hızlıca “Evet” yanıtını verdikten sonra bir süre durakladı ve devam etti:

“Bu anlaşma oyunları başka bir oyuncu tabanından bu şekilde uzaklaştırmak için yapılmadı. Belgelerin hiç bir yerinde şu yoktu: Diğer oyuncuların bu oyunları oynamasını nasıl önleyebiliriz? Daha az insanın oyun oynayabilmesini değil daha fazla insanın oyun oynamasını istiyoruz. Ama insanların nerede oynayacağını, sahip olduğumuz cihazların sayısını ve xCloud, PC, Games Pass ve konsol tabanımızı düşündüğümde, bu oyunları başka bir platforma göndermem gerekmiyor.”

Görünen o ki Xbox Series X‘e özel birkaç büyük bütçeli ve çok satan oyun yapmanın cazibesi Spencer‘ın aklını çoktan çelmiş. Elbette bu Elder Scrolls 6, Fallout 5 gibi oyunların PlayStation 5‘te yayınlanmayacağına dair kesin bir onay değil ancak bir tanesine yaklaşmış gibiyiz. Siz ne dersiniz?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.