AYBABTUOyun Haberleri

Microsoft, Bethesda’yı Satın Aldı

Xbox Series X ve S‘i piyasaya sürmeye hazırlanan Microsoft, oyun devlerinden Bethesda‘yı bünyesinde bulunduran Zenimax Media‘yı satın aldı.

Oyun dünyasını şaşırtan satışı Microsoft ve Bethesda duyurdu. 7.5 milyar dolara mal olan anlaşma gereği Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog ve Roundhouse Studios firmaları da Microsoft çatısı altına girdi.

The Elder Scrolls, Fallout, Doom, Dishonored, Wolfenstein, Prey ve Starfield gibi Bethesda‘nın popüler oyunlarının tamamını Microsoft‘a dahil eden satışın 2021’in ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor.

Anlaşma sonrasında Xbox‘un başındaki Phil Spencer, sosyal medyadan Zenimax Media ailesine hoşgeldin mesajı gönderirken; Bethesda Küresel Pazarlama ve İletişim Başkan Yardımcısı Pete Hines, Microsoft ailesine dahil olduklarını ve projelere devam edeceklerini açıkladı. Bethesda şu sıralar Sony‘nin PlayStation 5 oyun konsolu için Arkane Studio‘nun Deathloop ve Tango Gameworkers‘ın Ghostwire: Tokyo oyunları üzerinde çalışıyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.