Haberler

Orta Çağ Okçularının Saniyeler İçinde Binlerce Ok Attığı Teknik Ortaya Çıktı

Danimarkalı okçu Lars Andersen, bir süredir tarihsel gerçekçilik hususunda tartışmalara sebep olmuş okçuluk tekniklerini deniyor. Şimdi, Andersen başka bir tartışmalı tekniği gösteren yeni bir videoyla geri döndü. Orta Çağ okçularının saniyeler içinde binlerce oku atabilmesi gerçek olabilir mi?

Andersen, Arap okçuluğu üzerine bir el yazmasından alınan metnin yorumuna dayanan benzersiz taktiği araştıran videoyu kısa süre önce yayınladı. El yazması, Arap Okçuluğu kitabı, Orta Çağ’daki okçuların kullandıkları yay tekniklerini ana hatlarıyla anlatıyor. Ve görünüşe göre okçular bazen aynı anda 10 ok atabiliyorlardı.

YouTube player

Videoda Andersen, saniyede yaklaşık beş ok serbest bırakarak tekniğin gerçek olup olamayacağını gösteriyor. Başlangıçta Andersen, tek tek atarak nasıl aynı anda on ok atabildiğini gösteriyor. Ancak yöntemin etkili olamayacak kadar çok zaman alacağını belirtiyor.

Bunun yerine Andersen farklı bir yöntem deniyor. Yayın ipini ikiye katlayıp birbirine bantlıyor. Bu modifiye edilmiş yay, Andersen’in gerçekte, bir saniyeden daha kısa bir sürede bir avuç on ok atmasını sağlıyor.

Bununla ilgili konuşan Andersen, tekniğin ne kadar hasar verebileceğinden emin olmadığını belirtiyor. Andersen küçük bir okçu ekibinin 25 saniyede 1000 ok atabildiğini gösterebilmesine rağmen oklar fazla uzağa gitmiyor ve etkisi de oldukça düşük.

Arap okçular veya Andersen bir Legolas değil ama yine de okçuluğa farklı bakış açıları kattıkları kesin.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.