Haberler

Dünyanın En Büyük Funko Pop Koleksiyonu Guinness Rekorlar Kitabına Girdi

Paul Scardino’nun, 5.000 parça üzerindeki Funko Pop koleksiyonu, 2021 Guinnes Rekorlar Kitabına girmeye hak kazandı.

Funko Pop gerçekten de modern çağın çılgınlıklarından biri. Eşimle ortaklaşa inşa etmeye çalıştığımız bir Funko Pop koleksiyon köşemiz var. Ancak kur dalgalanmaları yüzünden bu koleksiyonculuk hobimize biraz ara vermek zorunda kalmıştık. Fakat ara vermeden çalışanlar da varmış.

Funko Pop da nedir diye soracak olursanız, aklınıza gelebilecek her alandaki karakterleri lisanslayan bir firma düşünün. Geek dünyasından, sinemasına, sporcularından, gerçek dünya kişililerine kadar her alanda lisanslama yapıyorlar. Bunları da koca kafalı, ince bedenli 3.75 inçlik boyutlarda modelleyip uygun fiyatla(!) satışa sunuyorlar.

Bu konu hakkında bir aralar Netflix’te de yer alan (Halen var mı emin değilim), Making Fun: The Story of Funko Pop belgeseline de göz atabilirsiniz. Hikayenin nasıl başladığı ve nasıl bir küresel çılgınlık haline geldiğini görebilirsiniz.

Bu uzun mu uzun üç paragraftan sonra haberimize gelecek olursak, ABD’de yaşayan Paul Scardino isimli bir Funko Pop koleksiyoneri, Guinnes Rekorlar Kitabı‘nın 2021 baskına girmeye hak kazandı. Tam olarak 5.306 adetten oluşan Funko Pop koleksiyonuyla, bu alandaki en fazla parçaya sahip olma unvanını taşıyacak.

Virginia’da yaşayan Scardino, Funko Pop koleksiyonculuğunun 2017 yılındaki doğum gününde ona hediye edilen Hawkeye ve Spider-Man figürleriyle başladığını söylüyor. Üç yılın sonunda da bu alanda rekor kırmayı başarıyor.

Biz en azından sevdiğimiz karakterleri ya da koleksiyon değerleri olduğunu düşündüğümüzü topluyoruz ama Scardino, 5.000 parça ile sınırları aşmış. Aşağıda da konuyla alakalı 18 dakikalık videoyu bulabilirsiniz.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.