Dizi Haberleri

Nicolas Cage, Spider-Man Noir Dizisinde Başrol Oynayacak

Ünlü oyuncu Nicolas Cage, Spider-Man Noir karakterini bir kez daha canlandıracak, ancak bu kez bir live-action dizisinde. Cage, MGM+ ve Amazon Prime Video’da yayınlanacak olan “Noir” adlı dizide başrolde yer alacak.

Dizi, Prime Video’da küresel bir lansman gerçekleştirecek. Şubat 2023’te dizinin geliştirilmekte olduğu bildirilmişti, ancak o dönemde Cage’in projeye dahil olduğu açıklanmamıştı; sadece buna dair söylentiler vardı.

Amazon’un Ön Sunumu Öncesinde Duyuru Yapıldı

Nicolas Cage Spider-Man Noir Dizisinde Başrol Oynayabilir

Duyuru, Amazon’un Salı günü New York’ta reklamverenlere yapacağı ön sunum öncesinde yapıldı. Amazon MGM Studios televizyon başkanı Vernon Sanders, “Marvel evrenini ‘Noir’ ile genişletmek benzersiz derecede özel bir fırsat ve biz de bu fırsattan onur duyuyoruz. Bu diziyi küresel Prime Video müşterilerimize sunuyoruz,” diyerek heyecanlarını dile getirdi. Sanders ayrıca, “Son derece yetenekli Nicolas Cage yeni süper kahramanımız için ideal bir seçim ve Phil Lord, Christopher Miller, Amy Pascal’dan oluşan başarılı yapım ekibi ve Sony bu seriyi en özgün şekilde genişletmeye kararlıdır,” dedi.

İlgili Makaleler

Spider-Man Noir’ın İlk Live-Action Uyarlaması

Nicolas Cage, daha önce Akademi Ödüllü animasyon filmi “Spider-Man: Into the Spider-Verse“de Spider-Man Noir karakterini seslendirmişti. Bu karakter, ilk kez bir live-action projede canlandırılacak. Dizinin resmi özetine göre “Noir“, “1930’ların New York’unda, şehrin tek süper kahramanı olarak geçmiş hayatıyla boğuşmak zorunda kalan, yaşlanmış ve şansı yaver gitmeyen bir özel dedektifin (Cage)” hikayesini anlatacak.

🔸 En iyi Dedektif Filmleri – FRPNET

Yapım Ekibi ve Diğer Detaylar

Dizi, Oren Uziel ve Steve Lightfoot tarafından geliştiriliyor ve bu ikili aynı zamanda ortak dizi sorumlusu ve yürütücü yapımcı olarak görev yapacak. Phil Lord, Christopher Miller ve Amy Pascal da yürütücü yapımcı olarak projede yer alacak. Harry Bradbeer, ilk iki bölümün yürütücü yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenecek. Pascal, Pascal Pictures aracılığıyla yürütücü yapımcılık yapacak. Dizinin yapımcılığını Sony Pictures Television ve Amazon MGM Studios üstlenecek, Lord ve Miller ise şu anda Sony’de genel bir anlaşma altında.

Sony Pictures Televizyon Stüdyoları Başkanı Katherine Pope, “Nicolas Cage’in bu dizide başrol oynamasından dolayı kesinlikle çok heyecanlıyız! Başka hiç kimse böyle bir eşsiz karaktere pathos, acı ve kalp katıyor,” dedi. Pope, ayrıca, “Amazon MGM Studios ve Prime Video’daki parlak yapımcılarımız ve ortaklarımızla birlikte, Sony’nin Marvel Karakterleri Evreni’nde böylesine ikonik bir karakterin bu yeniden canlandırmasını keşfetmek için daha iyi bir ekip isteyemezdik,” diye ekledi.

Cage’in Kariyerindeki İlk Düzenli Televizyon Rolü

Nicholas Cage
Nicholas Cage

Bu rol, Nicholas Cage‘in kariyerindeki ilk düzenli televizyon rolü olacak. Cage, “Leaving Las Vegas” ile en iyi erkek oyuncu dalında Akademi Ödülü kazandı ve “Adaptation” ile aynı kategoride adaylık elde etti. Ayrıca “Moonstruck”, “Raising Arizona”, “Face/Off”, “National Treasure” ve “Ghost Rider” gibi filmlerdeki başrolleriyle de tanınıyor. Son projeleri arasında “Pig,” “Dream Scenario,” ve “Renfield” yer alıyor. Cage, WME, Stride Management ve Goodman Genow tarafından temsil ediliyor.

Amazon’un İkinci Sony-Marvel Projesi

Bu, Amazon’da yeşil ışık yakılan ikinci Sony-Marvel projesi oldu. Daha önce Amazon’un “Silk: Spider Society” dizisiyle ilerlediği duyurulmuştu ve başka dizilerin de üzerinde çalışıldığı belirtilmişti. Diğer Amazon dizilerinde hangi Marvel karakterlerinin yer alacağı şu anda bilinmiyor, ancak Sony şu anda Örümcek Adam serisiyle ilişkili 900’den fazla karakteri kontrol ediyor. Sony, geçmişte birden fazla Örümcek Adam canlı aksiyon filmi yayınladı ve şu anda Columbia Pictures aracılığıyla Tom Holland’ın oynadığı yeniden başlatılan film serisinde Marvel Studios ile birlikte çalışıyor.

Sony bugüne kadar Tom Hardy’nin başrolünü oynadığı “Venom” ve devam filmi “Let There Be Carnage”ın yanı sıra Jared Leto’nun başrolünü oynadığı “Morbius” ve Dakota Johnson’ın başrolünü oynadığı “Madame Web” adlı live-action filmleri de yayınladı. Şu anda üçüncü bir “Venom” filmi üzerinde çalışılırken, Sony ayrıca Aaron Taylor-Johnson’ın oynadığı “Avcı Kraven” gibi karakterlerin film versiyonları üzerinde de çalışıyor.

Kaynak: Variety

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.