Dizi Haberleri

Robert McCammon’ın Stinger Romanı Dizi Oluyor

Bu yılın en iyi fantastik korku romanlarından olan Bir Oğlanın Yaşamı kitabının yazarı Robert McCammon‘ın Stinger adlı bilimkurgu korku romanı diziye uyarlanıyor.

Diziyi Peacock sipariş etmiş. Baş yapımcılığını ise Testere filmlerinin ve heyecanla beklediğimiz yeni Salem’s Lot filminin yapımcısı James Wan yapacak. Wan aynı zamanda Aquaman and the Lost Kingdom filminin yönetmeniydi. McCammon’ın romanını senaryoya uyarlayacak isim ise Ian McCulloch.

McCammon Bir Oğlanın Yaşamı romanında fantastik korkuyu seven hayal gücü zengin bir oğlanın yaşamının başına gelen olaylarla nasıl değiştiğini anlatmıştı. Yani kısa bir zaman diliminden ziyade aylarca devam eden olaylar silsilesini anlatıyordu. Kasabasıyla da bizlere nostaljik hissettirmişti.

Öte yandan Stinger, 24 saat içinde olup biten bir olay anlatıyor. Bu kez mekan da Texas’ın Inferno kasabası. Ekonominin çökmek üzere olduğu bu kasabada çeteler terör estiriyor. Irkçılıktan doğan anlaşmazlıklar da kasabanın sakinleri arasında gerginlik yaratıyor. Yani kasaba için işler pek de yolunda gitmiyor. Tam daha da kötüsü olamaz derken bir gün bir UFO kasabanın dışına, çöle çakılıyor. Onu da bir başka uzay gemisi takip ediyor. İşte Stinger, bu ikinci uzay gemisinin içinden çıkan bir uzaylı. Ve başarıyla tamamlamak konusunda çok kararlı olduğu bir görevi var. Bu görevi de pek barışçıl değil. Zira yanında getirdiği cihazlar tüm Inferno kasabasını haritadan silmeye yeter de artar bile.

Açıkçası dizi için mi, yoksa dizisi geliyor diye romanın çevrilme ihtimali arttı diye mi daha çok heyecanlandığımdan emin değilim. Zira Bir Oğlanın Yaşamı, Stephen King ile Ray Bradbury’nin buluşması gibi bir romandı. Ve bizi 1960’lı yıllara götüren bu romana bayılmıştım. Stinger da kapak tasarımıyla bize yine 60’lı yılların ucuz bilimkurgu eserlerini anımsatıyor. McCammon’ın hikaye anlatımı konusundaki yeteneğini de düşününce ortada iyi bir eser olduğunu tahmin ediyorum.

Dizi konusunda bildiklerimiz ise şimdilik çok sınırlı.

Kaynak: GeekTyrant

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.