Dizi Haberleri

Mandalorian, Battlestar Galactica’ya Selam Vermiş Olabilir

The Mandalorian‘ın ikinci sezonu yayınlanmaya başladı. Ufak bir sahnedeki grafiti, klasik Cylon tarzına o kadar benziyor ki, Battlestar Galactica’ya bir gönderme olabilir.

Bu tarz haberler karşıma çıktığında, genelde yazarın kendi yorumunun ağır bastığını düşünürüm. Geri tepme olasılığı da yüksek olunca es geçtiğim haberler arasına girer. Ancak bu seferki biraz ilginç.

Comicbook.com sitesinin yazarlarından Spencer Perry, Mandalorian 2. Sezon, 1. Bölümü’ndeki bir grafitiye özellikle değinmemiz gerektiğini söylüyor. Çünkü bariz bir şekilde orijinal Battlestar Galactica serisindeki Cylonlar’a benziyor.

Duvarda çeşitli yazıların altında Jawa, İsyancı Arması, Stormtrooper kaskı gibi çeşitli çizimler var. O sahneyi iyi hatırlıyorum çünkü ekranın sol tarafında Ralph McQuarrie‘nin C-3PO için hazırladığı taslak çalışmanın bir benzeri de bulunuyor. Ama dikkat etmem gereken görsel ekranın sağındaymış.

Burada tomahawk saçına benzeyen bir çıkıntı, eliptik göz yuvası ve üçgen ağzıyla bir Cylon bize bakıyormuş. Göz kısmı biraz fazla yuvarlak hatlara sahip ama benzerlik kaçınılmaz.

Acaba Jon Favreau, Mandalorian üzerinden Battlestar Galactica’ya bir selam çakmış olabilir mi? Belki de sadece kelle avcılarından biridir…

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.