Sinema Haberleri

Pamuk Prenses ve Avcı Vizyonda!

snowwhite-huntsman

Kasım ayında, fragmanı yayınlandığı ilk günden bu yana fantastik kurgu ve fantastik sinema severlerin heyecanla beklediği bir film haline gelen “Pamuk Prenses ve Avcı” (Snow White and the Huntsman) bugün vizyona girdi!

Sizlere 14 Kasım’da buradan duyurduğumuz film, tüm dünya ile birlikte aynı anda ülkemizde de gösterime giriyor.

Snow White and the Huntsman (Pamuk Prenses ve Avcı) filmi, bilinen Pamuk Prenses hikayesinden farklı olarak karanlık atmosferi barındıran bir ortamda geçiyor. Klasik Pamuk Prenses masalının biraz çarpıtıldığı hikayede Avcı, Pamuk Prenses’i öldürmek için yola çıkar fakat sonrasında işler karışır.

pamuk-prenses-ve-avci-afisFilmin oyuncu kadrosu da oldukça güzel görünüyor. Oskarlı oyuncu Charlize Theron, kötü cadı rolüyle karşımıza çıkarken; Twilight serisinin Bella’sı Kristen Stewart bu filmde Pamuk Prenses’i canladırıyor. Avcıyı ise Thor filminin yıldızı Chris Hemsworth canlandırıyor.

Milliyet Gazetesi sinema yazarı Ozan Akarı, bugünkü yazısında filmin analizini şu şekilde yapıyor;

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler çok farklı bir bakış açısıyla yorumlayan ‘Snow White and The Huntsman’ her şeyinle mükemmel bir film ancak pamuk prensesten pamuk şekeri bile olmaz…

Snow White and The Huntsman- Pamuk Prenses ve Avcı

Bir varmış bir yokmuş. Ülkenin birinde kalbi kötülüklerle dolu bir kraliçe Ravenna (Charlize Theron) yaşarmış. Kraliçe Ravenna o kadar kötüymüş ki güzelliğini korumak için geç kızları öldürürmüş. Böylece hiç yaşlanmadan hayatına devam edermiş. Ancak, her insan gibi kraliçenin de bir zayıf noktası varmış. En güzel kadının kendisi olup, olmadığını sihirli bir aynaya sorarmış. Ve ayna da hep aynı cevabı verirmiş: Senden güzeli yok bu dünyada.

Fakat, bir gün ayna kraliçenin her gün duymaya alışık olduğu cevap yerine pamuk prensesin(Kristen Stewart ) en güzeli olduğu söylemiş ve devam etmiş: Eğer onun kalbini yok edersen sonsuza kadar böyle güzel yaşarsın. Hemen harekete geçen Kraliçe Ravenna bir avcı(Chris Hemsworth) tutarak pamuk prensesin peşine göndermiş. Prensesi bulan avcı, onu görünce fikrini değiştirerek Kraliçe Ravenna’ya karşı çıkmış…

Artık büyüklerin hikâyesi

Yukarıda okuduklarınız herkesin çocukluğundan beri duymaya aşina olduğu bir hikâye. Namı değer, ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’. Ancak, bu hafta vizyona giren “Snow White and The Huntsman- Pamuk Prenses ve Avcı” bildiğiniz hikâyeyi daha çok heyecanlı ve gizemli anlatarak ortaya muhteşem bir yeniden çevrim çıkarıyor. 

O nasıl bir konuşan aynadır, o nasıl bir kraliçedir ve o nasıl bir yedi cücelerdir! Hepsi birbirinden yaratıcı olmuş. Nerede orijinali nerede yeni versiyonu. Aralarında dağlar kadar uçurum var. (Savaş sahneleri ve kara ormandaki yaratıklar çok gerçekçiydi.)Kısacası, çocuklara hitap eden bir hikâye artık büyüklerin olmuş. Pamuk Prenses ve Avcı’yı izledikten sonra eski hikâyeyi bir daha dinlemek bile istemeyeceksiniz. Filmin tek hatası güzeller güzeli bir pamuk prensese sahip olamaması. Kristen Stewart’tan pamuk prenses değil pamuk şekeri bile olmaz.

Ve işte bu da filmin fragmanı. Herkese iyi seyirler!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.