Oyun Haberleri

ÜNOG’un Oyun Geliştirme Etkinliği Global Game Jam 2024 İstanbul Başlıyor

Global Game Jam 2024 İstanbul etkinliğini düzenleyen ÜNOG Oyun Geliştirici Topluluğu, profesyonelleri üniversiteli öğrenciler ve acemi geliştiricilerle buluşturmaya hazırlanıyor.

ÜNOG Oyun Geliştirici Topluluğu, 26-27-28 Ocak tarihlerinde Global Game Jam 2024 İstanbul etkinliğini gerçekleştirecek. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Tarihi Hamam‘da düzenlenecek etkinlik, ÜNOG GGJ Discord kanalında da çevrimiçi olarak takip edilebilecek.

ÜNOG Oyun Geliştirici Topluluğu direktörlerinden Erhan Kaya, topluluk ve Global Game Jam ile ilgili olarak şu bilgileri verdi.

ÜNOG Oyun Geliştirici Topluluğu Nedir ve Neler Yapıyor?

2017 senesinde kurulan ÜNOG, bünyesinde yüzlerce mühendis, tasarımcı, müzisyen hatta üniversite öğrencisi barındıran ve kurulduğu günden bu yana oyun sektöründe tecrübe ve bilgi paylaşımına imkan sağlamayı amaçlayan bağımsız bir oyun geliştirme topluluğu. Topluluk; Türk oyun endüstrisini daha nitelikli işler ortaya koyan bir endüstri haline getirebilmek misyonuyla çeşitli konferanslar, game jam’lar, atölyeler, sektör buluşmaları ve benzeri çeşitli aktiviteler düzenliyor bu faaliyetleri kar amacı gütmeden gönüllü ekibiyle birlikte yapıyor.

ÜNOG Oyun Geliştirici Topluluğu olarak İstanbul organizasyonunu yürüttüğümüz Global Game Jam İstanbul 2024; 26-27-28 Ocak tarihlerinde, Yıldız Teknik Üniversitesi Tarihi Hamam’da, YTÜ GamesUP ana partnerliğinde ve Bug Zone Oyun Geliştirme Kulübü, YTÜ DOGDOK, IndieCore organizasyon partnerliğinde gerçekleştirilecek.

Global Game Jam Nedir ?

Her yıl dünyanın birçok ülkesinde eş zamanlı olarak düzenlenen Global Game Jam ise, tıpkı diğer game jam’ler gibi oyun geliştiricilerin bir araya gelerek belirli bir süre içerisinde verilen tema özelinde oyunlar geliştirdiği ve bu süreçte yeni deneyimler kazanıp harika bağlantılar edindiği bir oyun geliştirme maratonu. Onu diğer jamlerden ayıran özelliği de oyun sektörünün üst düzey yetkinlikteki geliştiricilerinin en çok katılım gösterdiği etkinliklerden biri olması ve bunun yanında game jam doğasını ve ruhunu en iyi yansıtan organizasyonlardan olması. Ayrıca günümüzde düzenlenen çoğu game jam’in aksine Global Game Jam’de katılımcıların birbirleriyle olan ilişkilerini hırs ve benzeri faktörlerle zedelememek adına herhangi bir ödül, derecelendirme, yarışma formatı uygulanmayıp herkesin birbirleriyle yardımlaşması ve yaşanılan problemlerin hep beraber üstesinden gelinmesi teşvik ediliyor.

Global Game Jam, sektör profesyonellerinin en çok ilgi gösterdiği etkinliklerden biri olsa da etki alanı profesyonellerle sınırlı değil. Oyun sektörüne girmeye hazırlanan üniversite öğrencileri, halihazırda şirketlerde çalışan juniorlar, sektöre yeni adım atmaya hevesli acemi geliştirici adayları da bu etkinliğe yoğun ilgi ve katılım gösteriyor. Bununla birlikte etkinlikte fiziksel alan 80 kişi ile sınırlı tutulup İstanbul ve çevre illerdeki geliştiricileri misafir edecek olsa da etkinlik discord sunucusundan eş zamanlı olarak yürütülecek ve Türkiye’nin dört bir yanındaki oyun geliştiricilere ulaşacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.