Oyun Haberleri

H.R. Giger’den Esinlenen Dünyasıyla Scorn Çıktı

Alien‘ları tasarlayan H.R. Giger‘ın tarzından ilham alan Scorn çıktı. Çıkışıyla birlikte oyunun Türkiye fiyatı 147’den 330 TL’ye fırladı. Ama neyse ki oyunu XBox PC Game Pass ile oynamak mümkün.

Scorn’u sizlere bir Tzimisce‘nin ellerinden çıkmış gibi görünen bir oyun olarak tanıtmıştık. Bu oyunu neredeyse 8 yıldır bekliyorduk. Ve çıkacağına dair tüm umutlarımız tükenmeye yüz tutmuştu. Fakat Ebb Software Microsoft ile işbirliği yapmaya başladı ve sözünde durdu. Önce oyunun çıkış tarihini 21 Ekim olarak duyurmuşlardı. Fakat bu ayın başında bize bir sürpriz yaparak tarihi bir hafta öne çektiler. Böylece 14 Ekim Cuma akşamı Scorn kapılarını oyunculara açtı.

Çıkışa özel muhteşem bir fragman da yayınladılar:

YouTube player

Scorn – Ne Beklemeliyiz?

Korku temalı FPS türündeki oyun bulmacalarıyla da öne çıkıyor. İlk yorumlar biraz karışık. Bazı oyuncular oyunun atmosferinden çok keyif alırken bazıları oyunun aksiyonunu yetersiz buluyor. Dövüşlerin tatmin edici olmadığını söylüyorlar. Fakat bulmacaları övüyorlar. Haliyle oyunu oynamadan, yorumlara bakarak karar vermek şimdilik zor.

Neyse ki oyunu oynayarak kendi kararımızı vermemiz kolayca mümkün. Zira Scorn çıkar çıkmaz XBox PC Game Pass‘e dahil oldu. Yani oyunu oynamak için satın almanıza gerek yok. Yine de satın almak isteyen okurlarımız için ise kötü bir haberimiz var. Uzun süredir ön siparişe açık olan oyunun fiyatı, çıktığı gece itibariyle zamlandı. Hem Steam hem de Epic Games Store üzerinden satın alabileceğiniz Scorn’un güncel fiyatı 365 TL. Ancak şu anda çıkışa özel %10’luk bir indirim uyguluyorlar.

Oyunun Türkçe dil desteğinin bulunduğunu söylemekte fayda var. Fakat Scorn’da hiç diyalog ya da metin yok. Dolayısıyla dil desteği de tüm dillerde yalnızca arayüz ile sınırlı.

Yine de bunu oyunda NPC’ler ile hiç etkileşime geçemiyoruz diye yorumlamayın. Zira önceki oynanış videolarından başka karakterler ile etkileşime geçebildiğimizi biliyoruz. Fakat bu etkileşimler, inlemeler ve bağrışlara eşlik eden vücut dili ile sınırlı olacak.

Bu arada Scorn tek bir oynanışı takip eden bir oyun değil. Yani karşılaştığımız bulmaca ve durumların tek bir çözümü yok. Dolayısıyla aldığınız kararlara göre bu diyarda farklı deneyimler yaşayabilirsiniz. Onu da belirtmeden geçmeyelim.

Bizden şimdilik bu kadar. Oyunu tanıtan eski haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.