Oyun Haberleri

Grand Theft Auto VI 2025 Sonbaharında Piyasaya Sürülecek

Rockstar Games, merakla beklenen Grand Theft Auto VI (GTA 6) oyununun 2025 sonbaharında piyasaya sürüleceğini duyurdu. Bu haber, Rockstar Games’in ana şirketi Take-Two Interactive‘in dördüncü çeyrek ve 2024 mali yılı kazançlarını açıkladığı toplantıda açıklandı.

Toplantıda ayrıca şirketin 1 Ocak-31 Mart döneminde 2,9 milyar dolar zarar ettiği belirtildi.

Grand Theft Auto VI

Take-Two Interactive’in Finansal Durumu

Take-Two Interactive, 2024 mali yılı dördüncü çeyreğinde 2,9 milyar dolarlık zarar ettiğini bildirdi. Şirketin bu çeyrek için beklentisi 170 milyon ila 153 milyon dolar arasında bir zarar olması yönündeydi. Ancak açıklanan zararın büyük bir kısmı, 2,18 milyar dolarlık şerefiye bedeli, 304,3 milyon dolarlık satın almayla ilgili giderler ve 93,3 milyon dolarlık yeniden yapılandırma maliyetlerinden kaynaklandı.

GTA VI’nın Çıkış Tarihi ve Fragman Başarısı

“Grand Theft Auto VI” oyununun kesin çıkış tarihi henüz belirlenmemiş olmakla birlikte, Take-Two CEO’su Strauss Zelnick, oyunun 2025 sonbaharında piyasaya sürüleceğini belirtti. Zelnick, oyunun tanıtımı ve pazarlama stratejisinin Rockstar Games tarafından belirleneceğini ve duyurunun zamanlamasının da buna bağlı olacağını söyledi.

YouTube player
Fragmanı Youtube üzerinden de izleyebilirsiniz

Geçtiğimiz Aralık ayında yayınlanan “GTA VI” fragmanı, YouTube’da izlenme rekorları kırmıştı. Bu durum, “GTA V” oyununun yayınlanmasından on yıl sonra bile seriye olan yoğun talebi gözler önüne serdi.

İşten Çıkarmalar ve Gelecek Planları

Take-Two başkanı Strauss Zelnick, son dönemde oyun endüstrisinde yaşanan işten çıkarmalar hakkında da konuştu. Zelnick, şirketin daha fazla işten çıkarma yapmayı planlamadığını belirterek, mevcut durumda iyi bir yerde olduklarını ifade etti. Zelnick, ayrıca şirketin geçtiğimiz dönemlerde uyguladığı üç maliyet azaltma programının başarıyla tamamlandığını ve bu programların şirkete verimlilik kazandırdığını söyledi.

Take-Two’nun Gelecek Beklentileri

Take-Two Interactive, 2025, 2026 ve 2027 mali yıllarında büyüme beklentisi içinde. Şirket, “Borderlands” ve “Tiny Tina’s Wonderland” oyunlarını geliştiren Gearbox’ı satın alma işlemini de yakın bir zamanda tamamlamayı planlıyor. Bu stratejik hamleler, Take-Two’nun gelecekteki büyüme beklentilerini destekliyor.

Mali Sonuçlar ve Öngörüler

Take-Two Interactive, 2024 mali yılı için 5,35 milyar dolar toplam gelir ve 3,7 milyar dolar net zarar bildirdi. 2025 mali yılı için ise 5,55 ila 5,65 milyar dolar arasında net gelir ve 674 ila 606 milyon dolar arasında net zarar öngörüyor. Şirket, içinde bulunduğumuz 1 Nisan-30 Haziran 2024 çeyreği için 1,2 ila 1,25 milyar dolar net satış ve 1,3 ila 1,5 milyar dolar gelir bekliyor.

Take-Two hisseleri, Perşembe gününü hisse başına 146.08 dolardan kapattı. Normal ABD borsaları Cuma günü sabah 9:30’da yeniden açılacak.

Oyunun 2025 sonbaharında piyasaya sürülmesi, oyuncuların sabırsızlıkla beklediği bir gelişme olacak. Bu süreçte Rockstar Games ve Take-Two Interactive’in yapacağı resmi duyuruları takip etmekte fayda var.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.