Edebiyat

İsa’nın Çift Eklemli Dirsekleri, Nuh’un Gemisine Almadığı Dinozorlar, Man Adası’ndaki Amazonlar; Hakkında Hiçbir Şey Bilmediğim Şeyler’de!

Canavarın Çağrısı kitabından tanıdığımız Patrick Ness‘in, absürtlüğün sınırlarında gezinen postmodern öyküleri bir araya getirdiği Hakkında Hiçbir Şey Bilmediğim Şeyler kitabı Delidolu‘dan çıktı.

Edebî yetkinliğini birden fazla defa aldığı ödüllerle kanıtlayan yazar Patrick Ness, uzun süre zihninizi meşgul edecek 11 sıradışı öykü anlatıyor.

Alışılmadık bir mizah anlayışının ve cesur bir hayal gücünün ürünü olan Hakkında Hiçbir Şey Bilmediğim Şeyler her satırında okurun ilgisini canlı tutmayı başarıyor.

İsa’nın çift eklemli dirseklerinden, Nuh’un gemisine almadığı dinozorlardan ya da Man Adası’ndaki Amazonlardan haberdar mıydınız? İyi niyetli, dahası iyi giyimli yetişkinlerin kötü giyimli çocukları hayırseverlik adına alıkoydukları giyşirme trendi hakkında ne düşünüyorsunuz? Peki, telepazarlamayla öz savunma kursları satmak istemez misiniz? Endişelenmeyin haftalık kotayı doldurduğunuz sürece bu iş tam size göre. Şehir efsanelerinden eşsiz bir kurgusal gerçekliğe uzanan yaratıcılıkla dolup taşan öyküler…

Öykülerin türüne göre değişen yazı tipi karakteri ve sayfa düzenlemesi ile okurun metinle bütünleşmesine yardımcı olan Patrick Ness bu eseri için, “Bu hikâyelerin hepsini, kimsenin okumayacağını düşünerek yazmıştım; yani kimse okumayacaksa, diye düşünmüştüm, sırf kendimi eğlendirmek için yazabilir ve yanıma kâr kalıp kalmayacağına bakabilirdim.” diyor.

“Patrick Ness’in bu seçkisi yenilikçi ve cesur olmanın yanı sıra yaratıcılıkla bezeli.” Daily Telegraph

Burak Tuna‘nın kapak tasarımı ile basılan 256 sayfalık eseri Niran Elçi Türkçeye çevirdi. Eserin, Tadımlık bölümünü buradan okuyabilirsiniz.

Keyifli okumalar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.