Çizgi Roman Haberleri

Francis Ford Coppola’nın Megalopolis Filmi Çizgi Roman Oluyor

The Godfather‘ın ünlü yönetmeni Francis Ford Coppola hayallerindeki bilimkurgu filmi Megalopolis için bir çizgi roman uyarlaması hazırlıyor. Image Comics‘in yayınlayacağı hikaye filmle birlikte 2024’te çıkacak.

Image Comics’in projesinde Coppola’nın hikayesini Chris Ryall çizgi romana uyarlayacak. Jacob Phillips de çizerliğini yapacak. Ryall bu proje başlamadan önce Megalopolis filminin setinde de bulunmuştu. Dolayısıyla hikayeye yönetmenin nasıl yaklaştığını da direkt görme şansı buldu. Çizgi romanı hazırlarken akıllarında ne olacağını da şöyle özetledi:

Geçtiğimiz ay Atlanta’da çizgi romanlar üzerine Francis (Coppola) ile birkaç saat konuşma fırsatı bulduk. Çocukken okumayı sevdiği hikayelerden de bahsetti. Kitabın filmden farklı, kendi başına bir şey olması fikrini destekledi. Bu gibi konularda çok hoşgörülüydü. Bu düzenlemede direkt onunla çalışacak olmak müthiş bir şey.

Francis’in şehrinin köşelerini resmederken Jacob Phillips ile çalışacak olmak da çok eğlenceli. Onun çizdiği hikayelere, That Texas Blood serisindeki renk kullanımına hayranım.

Chris Ryall

Yönetmenin uzun zamandır hayalini kurduğu bu hikayeye nasıl yaklaştığını da zaten biliyoruz. Maddi destek bulamazsa kendi cebinden ödeyerek filmi yine de yapacağını söylemişti proje başlamadan önce. Sonra Megalopolis hakkında şunları da ekledi:

Beni ne mutlu ederdi? Bir sürü Oscar kazanmak değil, onlardan zaten çok var bende. Belki de hak etmediğim kadar çok. Filmin çok para getirmesini de istemiyorum. Zaten zamanla insanların bakıp keşfetmek isteyeceği ve dolayısıyla para getirecek bir film olacağını biliyorum. O yüzden asıl, ben yitip gittikten sonra Megalopolis’in tartışılmasını istiyorum. Yaşadığımız toplum, erişmemizin mümkün olduğu tek toplum mu? Onu nasıl daha iyi hale getirebiliriz? Eğitim? Ruhsal sağlık? Filmin anlattığı ütopya bir mekan değil. Nasıl her şeyi daha iyi yapabileceğimizi anlatıyor. Her yıl bu konuda iki, üç fikir üretmeliyiz.

Böyle bir şeyin gerçekleştiğini düşününce kendimi mezarımda gülümserken görüyorum. İnsanlar filmlerin gerçekten onlara ne kattığını konuşuyor olsa… Eğer insanları evlilik, eğitim, sağlık, adalet ve özgürlük gibi muhteşem konularda tartışmaya teşvik ederseniz ve onlara bunu nasıl daha iyi yapabileceklerini sorarsanız bu harika olur. Eminim böyle tartışmalar yapsalar toplum daha iyiye gider zaten.

Francis Ford Coppola

Coppola’nın hayallerindeki fikri ve bu filme verdiği önemi anlattığımız habere buradan ulaşabilirsiniz. Filmin oyuncu kadrosunu ve setten sızan görsellerini de buradan inceleyebilirsiniz.

Kaynak: GeekTyrant

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.