İncelemeler

Wasteland 2 Ön İncelemesi

Wasteland 2 banner

FRP oyuncularının ve post-apokaliptik oyun hayranlarının uzun süredir beklediği, 70000 kişinin oyun çıksın diye para yatırdığı ve Fallout’un atası olan Wasteland oyununun devamı olan Wasteland 2 satışa çıktı.

Oyun dünyasının en büyük marketlerinden birisi olan Steam’de Erken Erişim olarak satışa çıkan Wasteland 2 oyununu çıktığı gün oynamaya başladık ve hemen sizlere kısa bir ön inceleme yazalım istedik.

1988 yılında çıkan Wasteland oyunundan bir görüntü
1988 yılında çıkan Wasteland oyunundan bir görüntü

1988 yılında çıkan Wasteland oyunundan sonra oyunun tasarımcısı Brian Fargo, oyunun devamını yapmak istediğinde o dönemki dağıtım firması Electronic Arts, oyunun ismini Brian Fargo’ya vermemişti. Bunun üzerine Brian Fargo da, 1997 yılında bir efsaneyi Interplay Entertainment firması altında hazırladı. O efsane, Fallout serisiydi.

Evet; Wasteland oyunu, hem Fallout serisinin hem de post-apokaliptik oyunların atasıdır. İlk Wasteland, az görsel bol yazı içeren, hikaye odaklı ve masaüstü FRP oyunlarına yakın bir yapıda hazırlanmıştı. Wasteland 2 ise temel olarak bu konseptten çok da uzak değil.

Wasteland 2, Fallout 3 oyununun FPS ve aksiyon oyunu tarzında olmasından şikayet edenlerin tüm hevesini geri getirecek nitelikte. Oyunu oynarken etrafta gördüğünüz pek çok şeyin detayları, ekranın sağ alt köşesindeki not kağıdı üzerinde beliriyor ve size, sanki orada olanları kendi gözlerinizle görüyormuşçasına detaylı bir şekilde anlatıyor. Bu detaylar da sanki masa başında bir FRP oynuyorsunuz da oyun yöneticisi size etrafınızda gördüklerinizi anlatıyormuş hissi veriyor.

Wasteland 2Oyuna başlarken neler yapmanız gerektiğini anlatalım biraz da. Başlarken kendi karakterinizi yaratabildiğiniz gibi hazır karakterleri de seçebilirsiniz. 4 kişilik bir grup oluşturarak Çorak Topraklar’da yolculuğunuza başlayabilirsiniz.

Karakter yaratırken 4 farklı sekme var. İlk sekmede karakterinizin özelliklerini belirliyorsunuz. Bu özellikler Coordination (Koordinasyon), Luck (Şans), Awareness (Farkındalık), Strength (Güç), Speed (Hız), Intelligence (Zeka), Charisma (Karizma). Her özellik temel olarak 3 puanla başlıyor ve dağıtabileceğimiz 7 puan bize veriliyor.

Sonraki aşamada Yeteneklerimizi (Skill) belirliyoruz. Yetenekler ise 3 alt kategoriden oluşuyor. İlki Savaş Yetenekleri (Combat Skills), diğeri Bilgi Yetenekleri (Knowledge Skills), sonuncusu da Genel Yetenekler (General Skills). Savaş Yetenekleri altında hangi silahlar ile ilgili yetenekleriniz olduğuna karar veriyorsunuz. Bilgi Yetenekleri bölümünde ise Patlayıcılar, Sentetik Teknolojisi, Kilit Açma gibi bilgiler var. Genel Yeteneklerde ise Kaçınma, Ticaret Bilgisi, Liderlik, Cerrahi Bilgi gibi yetenekler var. Her yeteneğin başlangıç durumu 0 (sıfır) ve dağıtmamız için bize toplam 12 puan veriliyor. Bazı yetenekleri 1 puan artırmak için 2 puan harcamak gerekiyor. Sonraki aşamalarda ise 1 puan yükseltmek için 4 puan ve fazlası gerekiyor.

Bir sonraki aşamada karakterimizin Sicil bölümü var. Karakterinizin adını, yaşını, dinini, tavrını ve uyruğunu seçiyorsunuz. Hatta FRP oyunlarında olduğu gibi güzel bir biyografi de yazabilirsiniz. Son aşamada ise 3 boyutlu olarak karakterimizin görünüşünü ayarlıyoruz.

Bu İçeriğe Oy Verin

1 2Sonraki sayfa

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.