Sinema Haberleri

Steven Spielberg, John Williams Belgeseli Hazırlıyor

The Fabelmans‘da kendi çocukluğunu anlatan Steven Spielberg, şimdi de Jaws‘tan Indiana Jones‘a 29 farklı filmde beraber çalıştığı, 59 kez Oscar’a aday olmuş John Williams hakkında bir belgesel hazırlıyor.

8 Şubat’ta 91 yaşına girecek olan John Williams, geçtiğimiz aylarda artık filmler için beste yapmayı bırakacağından bahsetmişti. Konserlere ağırlık vermek istediğini söylemişti. Bu yüzden onun Steven Spielberg ile son işbirliğinin The Fabelmans’da olacağını sanıyorduk. Ancak Spielberg, Williams’ı film müzikleri bestelemeye devam etmeye ikna etmiş olmalı. Zira Williams geçtiğimiz günlerde en az 10 yıl daha emekli olmayacağını söyledi. Zaten Indiana Jones and the Dial of Destiny‘de de ikilinin buluşacağını öğrendik.

The Fabelmans ile En İyi Yönetmen dalında Altın Küre ödülü alan Spielberg sıradaki projesini açıkladı. John Williams’ın hakkında bir belgesel hazırlayacağını söyledi.

Spielberg ile Williams’ın her ikisi de sinema tarihinde ismi anılmadan geçilemeyecek efsaneler. Ancak ikisinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan efsanevi filmleri sıkça konuşuyor olsak da ikilinin ilişkisinden neredeyse hiç bahsetmiyoruz. Zira Spielberg ile Williams’ın dostluğu kameraların arkasında devam ediyor.

İşte Spielberg’ün beraber hazırladıkları onlarca filmin kamera arkası görüntülerini kendi anıları ve bazı röportajlar ile süsleyeceğini düşünüyoruz. Böylece bu belgeselde Williams’ın hayatının yanı sıra, Spielberg ile olan dostluklarını da vurgulayacaklarına inanıyoruz. Ve belgeselin sinema tarihi açısından da önemli bir yapım olacağını tahmin ediyoruz. Nasıl olmasın ki? İkilinin birlikte çalıştığı filmlerden bazıları şöyle:

  • Indiana Jones
  • Jaws
  • E.T.
  • Schindler’s List
  • Saving Private Ryan
  • Jurassic Park
  • A.I. Artificial Intelligence

Spielberg’ün, Williams’ın beraber yapmadıkları filmlerdeki bestelerinden bahsedip bahsetmeyeceğini bilmiyoruz. Ama Star Wars, Harry Potter ve Superman gibi filmlerin de müziklerini yapmış olan Williams’ın 300’e yakın projeye katkı sağladığı kariyerinin tamamını bir belgesele sığdırmak imkansız.

John Williams 59 kez Oscar’a aday gösterildi. 22 kez de Oscar Ödülü kazandı. Bu sayede tarihte en çok Oscar adaylığı bulunan ve en çok Oscar Ödülü’ne sahip kişi unvanı kazandı.

Kaynak: ScreenRant

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.