Sinema Haberleri

The Fabelmans: Steven Spielberg’ün Çocukluğunu İzlemeye Hazır Mısınız?

Jaws, E.T. ve Jurassic Park gibi klasiklerin efsane yönetmeni Steven Spielberg, yarı-otobiyografik filmi The Fabelmans ile kendi çocukluğunu anlatıyor. 25 Kasım‘da vizyona girecek filmin fragmanı gayet ilgi çekici.

Spielberg bu filmi kendi çocukluk anılarından esinlenerek Tony Kushner ile birlikte kurguluyor. Ve bu, Spielberg’ün 2001’den beri kaleme aldığı resmiyet kazanan ilk senaryosu oldu. Filmde hem sinemaya duyduğu aşkı, hem aile içi dramaları hem de çocukluğunun geçtiği dönemi anlatmak istiyor. Karşımıza da ilgi çekici ve yer yer büyüleyici bir fragman çıkıyor.

Siz de aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube player

Aslında The Fabelmans 8 Eylül’de Toronto Uluslarası Film Festivali‘nde seyirciyle çoktan buluştu. Ve genel olarak çok iyi yorumlar aldı. 30 eleştirmenin notlarının ardından Rotten Tomatoes puanı %97 seviyesinde kaldı. Dolayısıyla bizim de film için duyduğumuz heyecan katlanarak arttı.

Filmin oyuncu kadrosunda bu yılın başında The Batman‘de Riddler rolüyle izlediğimiz Paul Dano var. Ailenin babasını o canlandırıyor. Fabelmans ailesinin annesine Michelle Williams hayat veriyor.

Fragmandaki tanıdık yüzler arasında Seth Rogen ve Judd Hirsch de bulunuyor. Ayrıca oyuncu kadrosunda ünlü yönetmenlerden David Lynch de var. Lynch, Spielberg’ün herhangi bir filminde oyuncu kadrosuna dahil ettiği üçüncü ünlü yönetmen oldu.

Spielberg’ün çocukluğuna denk gelen Sammy Fabelman rolünü de Mateo Zoryon Francis-DeFord ile Gabriel LaBelle paylaşıyorlar.

Bence fragmanı daha bilgilendirici ama filmin özet tanıtımı şu şekilde:

Spielberg’ün çocukluk anılarına çok da bağlı kalmadığı halde onlardan esinlenen bu film İkinci Dünya Savaşı’nın ardından Arizona’da çocukluk döneminin nasıl geçtiğini anlatıyor. Sammy Fabelman adındaki bir çocuğun 7 ile 18 yaşları arasında yaşadıklarına tanık oluyoruz. Aileyi derinden sarsan bir sırrı keşfetmesinin ardından filmlerin büyüsünü kendi ve başkaları hakkındaki gerçekleri görmek için kullanıyor.

Amerika’da 11 Kasım’dan itibaren gösterilecek olan film Türkiye’de 25 Kasım’da vizyona girecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.