Oyun Haberleri

XBox PC Game Pass: Aralık 2022 Oyunları Yine Harika

XBox PC Game Pass, Aralık 2022 kütüphanesiyle bizi heyecanlandırıyor. Hem yeni oyunlar 3 haneli fiyatlara sahipken game pass üyeliğinin fiyatı ayda 30 TL. Zam gelmeden alıp oynamanızı tavsiye ederiz.

Geçtiğimiz ay size Xbox hizmet ve ürünlerinin zamlanacağı haberini vermiştik. Çünkü bu fiyatların sürdürülebilir olmadığını söylemişlerdi. Ama zam için yılbaşı alışverişi döneminin bitmesini beklemek istediklerini de belirtmişlerdi. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde XBox PC Game Pass fiyatlarının yükselme ihtimali çok yüksek.

Ancak zamlansa dahi size game pass’i önermeye devam edeceğiz. Zira Steam’in kur güncellemesinin ardından en basit bağımsız oyunlar bile 100 TL’den yüksek fiyatlarla çıkmaya başladı. (Cats and the Other Lives‘da yaptıkları kral hareket hariç). Steam ve Epic Games Mağazası’nda durum bu. Öte yandan game pass birçok oyunu çıktığı andan itibaren oyuncularla buluşturuyor. Bu da en az 400 – 500 TL bandında fiyatlarla çıkan oyunları 1 ay boyunca 30 TL karşılığında oynayabileceğimiz anlamına geliyor. Dolayısıyla zamdan sonra game pass’in fiyatı 10 kat artıp 300 TL olsa bile ayda bir oyun bitiren bir oyuncu için game pass almak hâlâ daha çok cazip olacak.

Xbox PC Game Pass’i yeterince övüp tavsiye ettik. Şimdi gelelim Aralık 2022’nin ilk yarısında kütüphaneye dahil olacak oyunlara:

XBox PC Game Pass – Aralık 2022 Oyunları

Öncelikle Hello Neighbor 2 ve Infinite Guitars çıktığı gibi kütüphaneye dahil olacaklar. Bu Hello Neighbor 2 için 6 Aralık demek. Infinite Guitars görselde yok çünkü ayın ikinci yarısında çıkacak.

Metal Hellsinger PC için kütüphaneye Eylül’de eklenmişti. Bu ay 8 Aralık’ta XBox Game Pass kütüphanesine dahil olacak.

Eastward (1 Aralık)

YouTube player

Nintendo‘nun piksel RPG’lerini sevenler buraya. Eastward, John ve Sam’in duygusal maceralarını anlatırken canavarlarla dolu zindanlara da yer verebilen bir oyun. Sam zıpır, heyecanlı ve büyülü bir genç kız. John ise aksi, huysuz ve orta yaşlı bir adam. İki karakteri birden oynayacağımız tek oyunculu bu macera birçok oyuna benzetiliyor. Oyun kimi zaman Studio Ghibli‘nin The Legend of Zelda ile birleşmesi olarak nitelendiriliyor. Kimi zamansa ana karakterlerin arasındaki ilişki Last of Us oyunlarının kulağını çınlatıyor.

Geçen yıl kış indirimleri sırasında Özay da oyunu yılın en iyi oyunlarından biri olarak anıp tavsiye etmişti. Oyunun resmi sayfasını buradan inceleyebilirsiniz.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga (6 Aralık)

YouTube player

Andor dizisinin muhteşemliği öyle bir açlık yarattı ki şu an Lego bile olsa ne Star Wars varsa verin” mi dedi biri? Star Wars the Old Republic 14 Aralık’ta çıkışının 10. yılını kutlayacak. Onu ücretsiz oynamak mümkün. Ancak MMORPG istemiyor ve Skywalker ailesinin maceralarıyla eğlenmek istiyorsanız Game Pass yardımımıza koşuyor. Üstelik Lego Star Wars: The Skywalker Saga bir açık dünya deneyimi de sunuyor!

Dizilere de filmlere de birçok gönderme yapan ve Steam’de 27 binden fazla oyuncudan %92 oranında pozitif yorum alan bu oyun 6 Aralık’ta game pass kütüphanesine dahil oluyor.

Kayra’nın oyuna 9.5/10 puan vererek tamamladığı inceleme yazısını buradan okuyabilirsiniz.

Disney Dreamlight Valley: Toy Story & Stitch Güncellemesi (6 Aralık)

Disney Dreamlight Valley, içinde tüm Disney ve Pixar karakterlerinin yaşadığı bir vadide geçen bir simülasyon oyunu. Henüz oyun erken erişimde olduğu için “tüm karakterler” iddiasından çok uzak bir yerdeyiz. Ancak vadi her güncelleme ile kalabalıklaşmaya devam ediyor.

İki ay önce gelen güncelleme oyuna Aslan Kral karakterlerinden Scar’ı eklemişti. Biz sadece Scar gelir sanıyorduk ama Scar beraberinde bir maden bölgesiyle birlikte geldi. Böylece vadinin de yeni haritalarla genişleyeceğini öğrenmiş olduk. Önceden herkes buraya nasıl sığacak diye endişeleniyorduk, artık öyle bir endişemiz yok.

Şimdi 6 Aralık’ta oyuna Toy Story yani Oyuncak Hikayesi güncellemesi geliyor. Böylece Woody ve Buzz da vadiye gelebilecek. Onlarla sohbet edip beraber balık tutabilmeye başlayacağız. Woody ve Buzz Toy Story evreninin de kapılarını açacak. Yani kulede açılacak yeni bir kapıdan geçerek Andy’nin odasına ulaşacağız. Bu güncelleme Disney Dreamlight Valley’nin 2022’deki son güncellemesi olacak. Ve güncelleme notları bize bir sürpriz yaptı. Bu güncelleme ile Lilo & Stitch‘in Stitch’i de vadiye gelecekmiş.

Disney Dreamlight Valley çıktığı gün XBox PC Game Pass kütüphanesine dahil oldu. Hâlâ da orada. 

Oyun için yazdığım incelemeyi buradan okuyabilirsiniz.

Chained Echoes (8 Aralık)

YouTube player

Piksel grafikli ve nostaljik hissettiren bir diğer heyecan verici oyun da Chained Echoes.

Klasik iki boyutlu 16 bitlik SNES RPG’lerinden esinlenen bu JRPG çıkar çıkmaz Game Pass kütüphanesine dahil olacak. Hem müziği hem de görselleriyle bize nostaljik ama yepyeni bir macera sunacak bir oyun bu. Üstelik sadece tek bir geliştiricinin elinden çıkmışMatthias Linda oyuna dair neredeyse her şeyi tek başına hazırlamış. Yalnızca müziklerin bestelenmesi konusunda Eddie Marianukroh‘tan yardım almış.

Chained Echoes 2019’da bir Kickstarter projesi olarak fonlanmıştı. Yani oyuncuları heyecanlandırmayı başaran bir projeydi. Ama ne yazık ki oyunun Türkçe dil desteği yok.

Metal: Hellsinger (8 Aralık)

YouTube player

Ritim, aksiyon ve cehennemden fırlamış yaratıklar bu FPS oyununda bir araya geliyor. Metal: Hellsinger çıktığı andan itibaren PC Game Pass üzerinden erişime açıldı. Yani oyunu şu an bile açıp bilgisayardan oynayabilirsiniz. Ama XBox kütüphanesine 8 Aralık’ta eklenecek. Oyun çıkmadan önce kendi hayran kitlesini kazanmayı başarmıştı. zira ritim ile FPS’yi buluşturan bu oyun Doom hayranlarının radarına girmişti. Bu yüzden bu oyun çok beklenen başlıklardan biriydi. Ki zaten Golden Joystick’te de En İyi Ses Ödülü’nü kaptı.

Ve ben bu satırları yazarken oyun Steam’de 6.500 oyuncudan %97 pozitif yorum almış halde.

High on Life (13 Aralık)

YouTube player

İnsanları uyuşturucu olarak satıyorlar ve onları yalnızca sen durdurabilirsin! Rick and Morty‘nin yapımcıları Squanch Games’in hazırladığı yeni oyun High on Life, bize Morty’nin sesiyle konuşan bir silah veriyor. Yani uzaylı uyuşturucu çetesini çökertmeye çalıştığımız bir FPS oyunda Morty’nin sesiyle konuşan bir silah taşıyor olacağız.

Biz hayli heyecanlanmıştık ama oyuna gelen erken inceleme yorumları biraz karışık. Oyunun Morty’nin sesiyle konuşan silah dışında pek de eğlenceli bir içerik sunmadığını söyleyenler var. Neyse ki oyun ilk günden XBox Game Pass kütüphanesine dahil olacak. Böylece sevmezsek bir şey kaybetmemiş olacağız ve oyunu aldığımıza pişman olmayacağız.

Ne yazık ki oyunun Türkçe dil desteği bulunmuyor.

Diğer Oyunlar

XBox PC Game Pass Aralık 2022 listesindeki tüm oyunları detaylı tanıtmayacağım. Diğer oyunların resmi sitelerini isimlerine tıklayarak inceleyebilirsiniz:


Peki 2023’te hangi oyunlar kütüphaneye dahil olacak diye merak ediyor musunuz? Onlardan da haberdar olduklarımızın listesi şöyle:

Listedeki oyunlardan bazılarıyla ilgili inceleme ve haber yazılarımız var. Onlara buradan göz atabilirsiniz:

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.