Oyun Haberleri

Steam, Dolar Kurunu Güncelledi! Oyun Fiyatları Artabilir

Son dönemlerde yaşanan döviz artışlarından Steam oyunları da nasibini almaya hazırlanıyor. Steam, Türk Lirası için önerilen dolar kurunu 10 TL olarak hesaplamaya başladı.

Fiyatlandırma önerilerinde değişiklik yapan Steam, oyunlarını Türk Lirası yerel fiyatlandırma ile satmak isteyenler için dolar kurunu 10 TL olarak önermeye başladı. Oyun geliştiriciler, yerel fiyatlandırma için kendi fiyatlarını sisteme girecekler ancak 1$ = 10 TL olarak sistem onlara yerel fiyatlandırma önerecek.

Türk Lirası için daha düşük bir fiyat girildiğinde sistem onları uyaracak.

1.8 TL’den 10 TL’ye…

Valve, oyun geliştiricilerinin satış fiyatlarına hiçbir zaman karışmıyor. Hatta daha öncesinde Türkiye’de yaşanan döviz krizi sırasında Valve, geliştiricilere bir öneri göndermişti: “Şu anda Türkiye’de bir döviz krizi var. Bu nedenle fiyatlarınızı mevcut kura göre değil daha düşük tutmanızı öneririz,” diye belirtmişti. 

Stratera Games’in kurucusu Dora Özsoy, Twitter hesabından son yapılan fiyat önerisi güncellemesini paylaştı.

Türkiye için önerilen dolar kuru 8,2 TL’lik bir artış ile 1.8 TL’den 10 TL’ye yükseltildi. Steam, Stratera Games tarafından geliştirilen Havsala oyunun eskiden 24 TL fiyatla satılmasını öneriyordu. Yeni düzenlemeye göre bu önerilen fiyatı 125 TL şeklinde güncelledi.

Steam yenilediği fiyatlandırma paneli hakkında bir video da yayımladı.

YouTube player

Steam’den en düşük fiyata alan ülke Arjantin’di ve ikinci sırada Türkiye geliyordu. Bu güncellemeler sonrası durumlar değişecek gibi duruyor. Yeni oyunların bu güncellemeden etkileneceği aşikar ancak daha önce yayınlanmış oyunlar da fiyatlarını hızlıca güncelleyebilir.

Bize yine indirim beklemek kaldı…

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.