Oyun Haberleri

Turnip Boy Bu Kez Banka Soyacak

Turnip Boy Commits Tax Evasion oyununda vergi kaçırırken kalbimizi de çalan Turnip Boy, ikinci oyunuyla suç dünyasına dönüyor. Turnip Boy Robs a Bank adlı devam oyunu 2023’te çıkacak.

Yoksa siz daha Şalgam Çocuk’un macerasına ortak olmadınız mı? Bu büyük bir kayıp değil. Ama kahkaha attıracak, basit ve kısa bir oyun istiyorsanız Şalgam Çocuk’la vergi kaçırmak tam size göre olabilir. Nintendo oyunları tarzındaki bu 2 boyutlu piksel macerada Şalgam Çocuk devletin kendisine kestiği cezalarla başa çıkmaya çalışıyor. Fakat kısa sürede sebze devletinde hükümetin yozlaşmış, vergilerin de çok ağırlaşmış olduğunu fark ediyor. Bu yüzden bürokrasiye karşı kılıç çekiyor. Bazen de çok şişmanlamış domuzlara karşı… Ama konumuz bu değil!

Komik-aksiyon ve macera oyunu olarak geçen seri roguelite özellikler de içeriyor. İkinci oyun da bu açıdan ilkinin yolundan gidecek. Ancak bu kez Şalgam Çocuk kılıç yerine silah çekecek. Çünkü ikinci oyunda Botanik Bankası’nı soyacağız ve banka soygununa kılıçla değil silahla gidilir. En azından soygunda Şalgam Çocuk’a eşlik edecek olan Turşusu Kurulmuş Çete (Pickled Gang) raconun böyle olduğunu söylüyor. Ha, siz sormadan söyleyeyim: Hayır ilk oyundan tanıdık gelecek karakterler yalnızca Turşular olmayacak.

Bu oyunda ilk oyundaki gibi yine şapka koleksiyonu yapacakmışız. Ayrıca bu kez şarkılarıyla kopacağımız bir kaset koleksiyonu da toplayacakmışız. Ve yine yeni oyunda Turp Çocuk ile diğerlerinin yaşadığı dünyanın geçmişi hakkında da bir şeyler öğrenecekmişiz. Nedense… Yani, banka soyarken konu bankanın bulunduğu dünyanın geçmişine nasıl gelecek merak ediyorum. Bankaya gelen SWAT timi bizi sorguya çekecek de Turşular her şeyi EN BAŞTAN mı anlatacak acaba?

Fragmanı aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube player

İkinci oyunu da ilki gibi 5 kişiden oluşan Snoozy Kazoo geliştiriyor ve Graffiti Games yayınlıyor.

İlk Oyun: Turnip Boy Vergi Kaçırıyor

İlk oyun Steam’de indirimsiz fiyatıyla 25 TL‘ye satılıyor ve yaklaşık 2 saat sürüyor. Yorumları da %95 olumlu. Ancak uyarmakta fayda var: Oyunun esprileri sizi ilk 10 dakikada açmıyorsa muhtemelen bu oyun size hitap etmeyecektir.

Bu yüzden ilk oyunu satın almak yerine Xbox PC Game Pass üzerinden denemeyi tercih edebilirsiniz. Ama Amazon Prime’ın Nisan oyunlarını kütüphanenize eklediyseniz oyun sizde var zaten. Direkt açıp oynamaya başlayabilirsiniz. İlk resmi belgenizi yırttığınızda yüzünüzde bir gülümseme oluşuyorsa sizi de ikinci oyun için heyecanlananlar kervanına dahil ederiz.

İlk oyunun Türkçe dil desteği yoktu. İkincisinin de olmayacak gibi duruyor. Zaten çoğu konuşma kelime esprileri içerdiği için çevirisi çok zor olurdu. Bu yüzden ne yazık ki Şalgam Çocuk’un maceraları biraz İngilizce bilgisi istiyor.

Turnip Boy Robs a Bank‘in Steam sayfasını buradan inceleyebilirsiniz. Oyun çıktıktan sonra XBox Game Pass’e de dahil olacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.