Oyun Haberleri

Starfield Çıktığı Gün XBox Game Pass’e Gelecek

Bethesda‘nın yeni RPG’si Starfield çıktığı gün XBox Game Pass’e dahil olacak. Eğlenceli keşifler ve büyüleyici müzikler sözü veren bilimkurgu oyunu 11 Kasım‘da çıkacak.

Müzikleri özellikle vurguluyoruz. Çünkü Bethesda geçtiğimiz günlerde müzikleri Inon Zur‘un besteleyeceğini açıkladı. Zur daha önce Dragon Age: Origins ve Blacksad: Under the Skin‘in de müziklerini yapmıştı. Ayrıca Bethesda ile daha önce Fallout 3, Fallout 4 ve Fallout 76 için de çalışmıştı. Yani bestelerine hayran olduğumuz bir isim. Onun Starfield’da çalışacak olması heyecan verici. Öte yandan, Bethesda zaten Skyrim’de de çok güzel melodiler kullanmıştı. Onlara bu açıdan güvenimiz tam.

Starfield’ın müziklerinin anlatıldığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

YouTube player

Oyunun en iddialı olduğu konulardan biri de keşif. Nitekim oyunda keşfedilmeyi bekleyen birçok gezegen olacak. Bu gezegenlerin tamamının canlı hissettireceğini söylüyorlar. Ayrıca her biri farklı bir politikaya ve kültüre sahip olacak. Kimi devasa bir gece kulübünü andırırken kimi sakin ve huzurlu bir yaşam sunacak. Bir el değmemiş ormanlarda, bir cyberpunk şehirlerde gezeceğiz. Ayrıca ekimde sızan bilgilerin her gezegenin haritasının Skyrim’in haritasından daha büyük olacağını gösterdiği iddia edilmişti.

Starfield’ın gezegenleri tanıtan videoları içeren haberimize buradan ulaşabilirsiniz. O gezegenlere ilham veren kaynakları ve konsept çizimleri gösteren haberimizi de buradan okuyabilirsiniz. Starfield hakkında genel bilgi almak isterseniz o yazımız da burada.

Aslında Microsoft Bethesda’yı satın alınca Starfield’ın XBox ve PC’ye özel çıkacağını haber vermiştik. Fakat çıkar çıkmaz Game Pass’te yer alacak olması sürpriz oldu. Birçok kişinin oyunu kütüphanesine kalıcı olarak eklemek isteyeceğini tahmin ediyoruz. Çünkü yüzlerce, binlerce saat Skyrim oynamış insanlarız. Ancak oyunun indirimsiz fiyatı çok yüksek olabilir. Bu durumda kasım ayında Game Pass üyeliklerinde bir patlama görebiliriz.

Elden Ring‘i geride bıraktığımız üzere artık yılın en çok beklenen oyunu Starfield diyebiliriz, ne dersiniz?


Güncelleme (12 Mayıs 2022): Bethesda, Starfield’ın çıkış tarihini erteledi. Oyun artık 2023’ün ilk yarısında çıkacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.