AYBABTUOyun Haberleri

XBox Bethesda Etkinliği – Tüm Duyurular

Dün gece XBox Bethesda etkinliği sırasında duyurulan tüm oyunları ve gelişmeleri bir listede topladık. Listeye bakınca görüyoruz ki 2023 bittiğinde XBox Game Pass almayan kalmayacak.

Daha bu haftanın başında önce Netflix Geeked Week ile sonra da Summer Game Fest ile zaten duyuruya doymuştuk. Ancak XBox Bethesda etkinliği bence E3’süz geçen bu yaza damgasını vuran etkinlik oldu. Gerçi XBox Bethesda etkinliğinin hemen sonrasında PC Games de bir etkinlik yaptı. Orada da çok güzel duyurular oldu. Ancak o duyurular ister istemez XBox Bethesda etkinliğinin gölgesinde kaldı.

“Bu kadar çok etkinlik vardı, neden haber vermediniz?” diyen okurlarımız tüm bu duyuruları ve çok daha fazlasını haber verdiğimiz yazımıza buradan ulaşabilirler.

Starfield: Lütfen Kötü Çıkma, Lütfen Kötü Çıkma!

YouTube player

Bethesda’nın yeni oyunu Starfield etkinliğin en çok beklenen oyunuydu. Aslında oyunun çıkış tarihi kısa süre öncesine kadar 11 Kasım 2022 idi. Fakat geliştiriciler biraz daha vakte ihtiyaç duyduklarını söyleyerek oyunu 2023’e ertelediler.

Xbox Bethesda etkinliği sayesinde de ilk oynanış videosunu görme şansımız oldu. 100’den fazla sistemde 1000’den fazla gezegen sunan bu bilimkurgu RPG‘sinde kendi üssümüzü, ve hatta uzay gemimizi inşa edip onun pilotluğunu yapabiliyoruz. Ayrıca her gezegenin istediğimiz herhangi bir bölgesine inip keşif yapabiliyoruz. Ki bu gezegenlerin Skyrim’in haritasından daha geniş haritalara sahip olabileceğini söylemiştik.

Tanıtım videosu muhteşem duruyor. Dolayısıyla beklentiler de artık çok yüksek. Ama başka hangi oyun için beklentiler çok yüksekti, hatırlıyor musunuz? No Man’s Sky. Starfield ister istemez onu akla getiriyor. Fragmandaki bazı surat modellemeleri de Mass Effect: Andromeda‘yı anımsatıyor gibi. O yüzden temkinli bir heyecanlanma bizimki. Çok güzel olabilir ama her şey çok ters de gidebilir.

Her halükarda Starfield çıktığı gün XBox Game Pass’te de olacak. Satın almadan da oynayabilir, kendi kararınızı verebilirsiniz.

Diablo IV: 2023’te Geliyor

YouTube player

Diablo Immortal‘ın ses getiren çıkışının ardından Diablo IV de fragmanıyla karşımızdaydı. Ne yazık ki Diablo Immortal’ın getirdiği ses pek de olumlu değildi. Zira oyunu oynaması ücretsizdi ama keyif alması ücretliydi. Bu da hayranları fazlasıyla öfkelendirmişti. Şimdi Diablo’nun bu hatayı düzeltip düzeltemeyeceğini göreceğiz. Bu arada oyunun son başlangıç class’ı da etkinlikte belli oldu. Diablo IV’e başlarken Barbarian, Druid, Rogue, Sorceress ya da Necromancer class’larından birini seçeceğiz.

PlayStation ve PC üzerinden de oynayabileceğimiz Diablo IV, 2023’te çıkacak.

A Plague Tale – Requiem: Yapma Hugo…

YouTube player

A Plague Tale: Innocence’ın devam oyunu Requiem, 2022 içinde çıkacak. Çıkar çıkmaz da XBox Game Pass’e dahil olacak. Oyunun sloganı End of Innocence, yani masumiyetin sonu anlamına geliyor. Fragmanda da masumiyeti temsil eden hasta küçük kardeş Hugo’nun, ablası Amicia’dan ayrı düştüğünü görüyoruz. Gördüğümüz kadarıyla A Plague Tale: Innocence’ın atmosferi pek değişmemiş. Ancak oyun mekanikleri açısından da bir değişim pek göremiyoruz. Yine tarlalarda sinsice süzülüyor, sapanımızla meşaleleri ateşe veriyoruz. Acaba ilk oyunun mekaniklerini aynı tutup yalnızca hikayeyi ilerleten bir yapım mı olacak bu?

İlk oyunun diziye uyarlanacağını duyurduğumuz haberimizde ilk oyunu da övmüştüm. O yazıya buradan göz atabilirsiniz.

Redfall: Bu Nasıl Arkane Oyunu?

YouTube player

Redfall karışık duygular uyandıran bir nişancı oyunu oldu. Çünkü oyunun geliştiricileri Dishonored ve Prey gibi oyunlara imza atan Arkane Studios. O oyunlar da oynanış mekaniklerinin yanında karanlık atmosferleri ile de öne çıkıyorlardı. Ancak Redfall’da daha komik elementlerin olduğunu görüyoruz. Arkane’in ağır ve karanlık atmosferi de bu komik elementlerin ardında çözünüp yok olmuş gibi duruyor. Dolayısıyla oyunu Arkane Studios’un yeni oyunu olarak tanıtmak çok da yerinde olmayacak gibi.

Redfall’da vampirlerin istila ettiği bir açık dünyada olacağız. Vampirler korkunç şeyler, üstünden geçemedikleri için tüm suları kurutmuş ve hatta güneşi kapatmışlar. Ancak gördüğümüz kadarıyla yapabildikleri tek şey hıslayıp pıslamak ve yaklaşanlara pençe savurmak. Biz pek heyecanlanamadık bu oyun için, ya siz?

Hideo Kojima’nın Duyurusu: Yakında Oyun Duyurcakmış

Geçtiğimiz günlerde Metal Gear ve Death Stranding oyunlarıyla sevdiğimiz Hideo Kojima’nın yeni bir oyun üzerinde çalıştığı bilgisi sızmıştı. Bu oyunun kod adı da Overdose idi. Korku oyunu olduğunu bildiğimiz bu projenin gerçek adını ve Silent Hill ile bir ilişkisi olup olmayacağını merak ediyorduk. Açıklamanın Xbox Bethesda etkinliği sırasında geleceğini sanmıştık. Fakat Hideo Kojima etkinlik sırasında tek bir duyuru yaptı, o da yeni bir oyun üzerinde çalışmakta olduğuydu.

Hep yapmak istediğim bir oyun vardı. Tamamen yeni bir oyun ve daha önce kimsenin görmediği ya da deneyimlemediği bir şey. Onu yaratmaya başlayabileceğim günü o kadar uzun süredir bekliyordum ki… Microsoft’un gelişmiş bulut teknolojisi ve endüstrinin değişen trendine bakarak o kimsenin daha önce görmediği bir konsepte sahip oyunumu yapmam artık mümkün hale geldi. Biraz zaman alabilir. Ancak XBox Game Studios ile iş birliği yapmayı dört gözle bekliyorum ve size yakın gelecekte heyecan verici haberler vermeyi umuyorum.

Hideo Kojima

Overwatch 2: Ne Demek Ücretsiz?

YouTube player

Blizzard’ın competitive FPS türündeki oyunu Overwatch devam oyununa 4 Ekim‘de kavuşacak. Tanıdığımız karakterlerin yeni özelliklerle karşımıza çıkacağı bu devam oyununda yeni karakterler de ekibe dahil olacak. Ayrıca oyun, ilk Overwatch’un aksine ücretsiz olacak.

Oyunun ücretsiz olacağını söyleyen resmi duyuruya buradan, detaylı haberimize de buradan göz atabilirsiniz.

High On Life: You Son of a **, We are in!

YouTube player

İnsanları uyuşturucu olarak satıyorlar ve onları yalnızca sen durdurabilirsin! Rick and Morty‘nin yapımcıları Squanch Games’in hazırladığı yeni oyun High On Life, bize Morty’nin sesiyle konuşan bir silah veriyor. Yani uzaylı uyuşturucu çetesini çökertmeye çalıştığımız bir FPS oyunda Morty’nin sesiyle konuşan bir silah taşıyor olacağız. Daha anlatmamıza gerek var mı?

High On Life 2022 içinde XBox konsolları ve PC için çıkacak. Ayrıca ilk günden XBox Game Pass’e de dahil olacak.

Scorn: 21 Ekim 2022 mi? Gerçek Olabilir mi?

YouTube player

2014’ten beri ha çıktı ha çıkacak diye beklediğimiz, bir türlü çıkmadığı için de umudu kestiğimiz Scorn, XBox Bethesda etkinliği sırasında çıkış tarihi açıkladı! Oyun bir aksilik olmazsa 21 Ekim‘de geliyormuş.

Korku türündeki FPS oyununun en öne çıkan özelliği yarattığı dünyanın tasarımında H.R. Giger’in ve Zdislaw Bekinski’nin tarzından ilham alması. Benzer bir şeyi The Medium da yapmış ve harika bir iş çıkarmıştı. Ancak Scorn bu esinlenmeyi yalnızca görsel tasarımda bırakmayacak. Hikayesini ve oynanışını da bu sanatçıların eserlerinden esinlenerek oluşturuyor.

Açıkçası bağımsız Sırp stüdyo Ebb Software şimdiye dek verdiği sözleri hiç tutmadı. Yakın zamanda da oyunu ne zaman isterlerse o zaman yayınlayacakları yönünde rahat bir açıklama yapmışlardı. O yüzden 21 Ekim’de gelir mi, emin olamıyoruz. Ancak gelirse harika olur.

XBox konsolları ve PC ile uyumlu olacak oyun 4K ve 60 fps grafiklerle gelecek. Oyun Steam’de indirimli fiyatıyla ön siparişe de çıktı.

As Dusk Falls: 8 Kişilik Bir Hikaye Anlatımı

YouTube player

Hikaye anlatımına odaklanan herhangi bir oyun direkt benim ilgimi çekiyor. As Dusk Falls da tipik Telltales oyunları gibi yalnızca karar alarak oynadığımız, interaktif bir hikaye olacak. Hikayesinin ne kadar dallanabileceğini de fragmanda gösteriyor.

Ancak bu oyunla ilgili önemli bir detay daha var: 8 oyuncuyla oynanabilmesi. Bu tarz oyunlar normalde tek oyunculu olur. Sekiz kişinin birlikte oynaması durumunda ne olacak, herkes farklı bir karakterin kararlarını mı verecek dersiniz?

Öğrenmek için çok da beklememiz gerekmeyecek. Çizgi romanlardan esinlenen tarzıyla As Dusk Falls 19 Temmuz’da çıkıyor. Xbox konsolları ve PC ile uyumlu olacak oyun ilk günden Game Pass’e de gelecek. Böylece 8 oyuncunun da oyunu satın almasına gerek olmayacak.

Açıkçası bu oyunu artık hem hikayesi hem de çoklu oyunculu sistemi üzerinden merak ediyoruz. Ama şunu da söylemekte fayda var: oyun drama türünde. Yani oyunda fantezi ya da bilimkurgu elementleri olmayacak.

Pentiment: Biri Hikaye Anlatımı mı Dedi?

YouTube player

Obsidian Entertainment bizi 16. yüzyılda Bavyera’da mistik gizemlerle dolu bir maceraya çıkaracak gibi duruyor. Belki de mistik olmayan gizemler olacaktır. Ancak her halükarda ortada bir gizem var!

Fallout: New Vegas, Outer Worlds ve sevdiğimiz birçok oyunun arkasındaki geliştiricilerin hazırladığı Pentiment Kasım’da çıkacak. Oyunun tasarımını sanki bağımsız bir oyun firmasının elinden çıkmış gibi, basit grafiklerle yapmışlar. Ancak fragmanı izledikçe bunun hikayeyle uyumlu bir tercih olduğunu görüyoruz.

Ana karakterimiz Anderas Maler gezgin bir sanatçı. Ve bir şekilde 25 yıla yayılmış cinayetler serisi ile ilgilenmeye başlıyor. Gezdiği bölgelerde gördüklerini çizip notlar aldığı için kısa sürede bu gizemi çözebilecek nadir insanlardan biri oluveriyor. Ancak fragmanda da gördüğümüz gibi, bu basit bir polisiye ya da gizem hikayesi olmayacak.

Pentiment Xbox konsolları ve PC için gelecek. Kasım’da çıktığı gibi XBox Game Pass’e dahil olacak. Steam sayfası da şimdiden açıldı. Bu akşam Steam Next Fest‘te demo’sunu oynar mıyız dersiniz?

Cocoon: Limbo’nun Yaratıcılarından Rengarenk Bir Oyun

YouTube player

Limbo’nun ve Inside’ın geliştiricisi Playdead, hikaye anlatımıyla öne çıkan Annapurna Interactive ile işbirliği yapıyor. Ortaya da Playdead oyunlarından hiç alışkın olmadığımız parlaklıkta, rengarenk bir oyun çıkıyor. Ancak oyunun rengi ve şekli değişse de türü çok da değişmiyor. Yine bulmaca çözme üzerine kurulu bir macera ile karşı karşıyayız. Yani Playdead’in oyunlarını sevenler Cocoon’da yabancı sularda yüzmeyecek.

Cocoon’un bir çıkış tarihi bilgisi yok. Ancak o da diğerleri gibi çıkar çıkmaz XBox Game Pass’te yerini alacak.

The Last Case of Benedict Fox

YouTube player

The Last Case of Benedict Fox oyunu da ilgi çekici dedektiflik maceralarından. Bu macerada bir şeytan ile işbirliği yapıyoruz. Bir malikanede öldürülen bir çiftin kayıp çocuğunu bulmaya çalışıyoruz. Gizemli organizasyonlar, yasak ritüeller ve soğukkanlılıkla işlenmiş cinayetlerin peşine düşüyoruz.

Oyunun görselleri Tim Burton’ın animasyon stilini uzaktan da olsa andırıyor. 2023’ün ilkbahar aylarında çıkacak.

Diğer Duyurular

The Elder Scrolls Online: High Isle

YouTube player

The Elder Scrolls evreninde geçen MMORPG oyunu The Elder Scrolls Online da yeni genişletme paketine 21 Haziran’da kavuşacak. Bu paketle diğer Elder Scrolls oyunlarında hiç keşfetmediğimiz, Tamriel’in yeni bir bölgesinde geçiyor. Bu kez Briton topraklarında olacağız. Aynı zamanda bu paketin hikayesi ve eşyalarının Tolkien’dan esinleneceğini de söylüyorlar.

High Isle ve bu ay çıkacak diğer oyunları listelediğimiz yazıya buradan göz atabilirsiniz.

Sea of Thieves – 7. Sezon

YouTube player

Sea of Thieves de yedinci sezonu ve yeni içerikleriyle 21 Temmuz‘da karşımızda olacak.

Hollow Knight: Silksong

YouTube player

2017’de çıkan Metroidvania türündeki Hollow Knight’ın devam oyunu Silksong da çıkar çıkmaz Xbox Game Pass’e eklenecek. Ancak ne zaman çıkacak, orası henüz belli değil.

Flintlock: Siege of Dawn

YouTube player

Flintlock da tanrıları öldürme amacıyla yola çıkan bir kahramanın öyküsünü anlatan oyunlardan. Ancak oyunun dünyası ilgi çekici duruyor. Dövüşe odaklanan oynanışında hem kılıcımızı hem de tabancamızı kullanabiliyor olmak da çok çekici. Yanımızdaki sevimli yaratığın ne olduğu konusunda hiçbir fikrim yok.

Oyun 2023’ün başlarında çıkacak.

Fallout 76: Expeditions – The Pitt

YouTube player

Fallout 76’nın bir sonraki büyük içerik güncellemesi Expeditions: The Pitt, ücretsiz bir güncelleme olacak. Eylül ayında çıkacak. Appalachia’nın sınırlarının ötesine, çatışmaların harap ettiği ve radyasyonla dolu, amansız endüstriyel çorak topraklara, The Pitt’e seyahat edeceğiz. Çaylak özgürlük savaşçıları Union’a, yuvalarını Fanatics olarak bilinen güç düşkünü bir raider grubundan geri alma girişimlerinde yardım edeceğiz.

Wo Long: Fallen Dynasty

YouTube player

Nioh‘tan Fumihiko Yasuda ve Bloodborne’dan Masaaki Yamagiwa, Team Ninja’nın son aksiyon oyunu için bir araya geliyor. Oyun muhtemelen Soulslike türünde olacak. Çin dövüş sanatlarını kullandığımız ve Çin tarihini karanlık ve fantastik bir versiyonuyla işleyecek olan oyun 2023’te XBox consolları ve PC için gelecek. Tabii ilk günden XBox Game Pass’e de dahil olacak.

Ara: History Untold

YouTube player

Her sıra tabanlı strateji oyununun yaptığı gibi Civilization ve Crusader Kings’in ayak izlerini takip eden Ara: History Untold yalnızca PC ile uyumlu olacak. Game Pass’e ilk günden gelen oyun Steam üzerinden de satışa çıkacak. Fakat çıkış tarihi henüz belli değil.

Ark 2

YouTube player

Evet, binek dinozorun üstündeki o adam Vin Diesel.

2017’de çıkan hayatta kalma oyunu Ark da devam oyununa kavuşuyor. İlk oyuna göre daha büyük bir harita ve daha çok yıldız isim içeren bir kadro vaadiyle geliyorlar. Oyun 2023‘te XBox konsollarına ve PC’ye gelecek. Ayrıca çıkar çıkmaz XBox Game Pass’e de dahil olacak.

Minecraft Legends

YouTube player

Minecraft yeni spin-off’una kavuşuyor. Hem de bir strateji oyunuyla. RTS ile Minecraft’ı birleştiren Minecraft Legends, XBox konsolları ve PC ile uyumlu olacak. 2023’te çıkacak ve çıktığı gibi XBox Game Pass’e dahil olacak.

Lightyear Frontier

YouTube player

Tarım oyunları sakin oynanışı ve oyuncuya huzur vermesi gibi yönleriyle öne çıkıyor. Lightyear Frontier da bir tarım oyunu ama çiftçinin işini bir mech’in kolaylaştıracağını öngören bir tarım oyunu. Bilimkurguyla tarım oyunlarını harmanlayan bu oyunun huzur dolu ve ilgi çekici durduğunu kimse inkar edemez. Oyun, atmosferine uygun bir vakitte, 2023’ün ilkbahar aylarında çıkacak.

Grounded

YouTube player

Obsidian Entertainment’ın bir diğer oyunu Grounded da Eylül’de tam sürümüne kavuşacak. Oyun şimdiden 10 milyon oyuncuya sahip. Çıkış tarihinden sonra da bu sayının artacağını tahmin ediyoruz.

Naraka: Bladepoint

YouTube player

Naraka: Blade Point, XBox konsoluna özel oyunlardan olacak. Yani bilgisayar üzerinden oynamamız mümkün olmayacak. Oyun önümüzdeki hafta, 23 Haziran‘da çıkıyor.

Ereban: Shadow Legacy

YouTube player

Stealth platformer türündeki Ereban: Shadow Legacy, bağımsız geliştiricilerin elinden çıkıyor. Oyunun çıkış tarihi henüz belli değil. Ancak çıkar çıkmaz XBox Game Pass’te yer alacak.

Gunfire Reborn

YouTube player

Gunfire Reborn Ekim ayında çıkacak.

Ravenlok

YouTube player

Ravenlok 2023‘te çıkacak.

Forza Motorsport

YouTube player

Forza Motorsport 2023’ün ilkbahar aylarında gelecek. Hem Xbox Series X/S, hem de PC üzerinden oynayabileceğiz.

Forza Horizon 5: Hot Wheels DLC

YouTube player

Forza Horizon 5’e Hot Wheels DLC’sinin geleceği bilgisi zaten önceden sızmıştı. O sızıntı doğru çıktı. DLC 19 Temmuz‘da çıkıyor.

Riot Games XBox Game Pass ile İş Birliği Yapacak

YouTube player

Xbox ile Riot Games iş birliği yapıyor. Bu da League of Legends, Legends of RuneterraTeamfight Tactics, ve Valorant XBox Game Pass’e gelecek demek. Hem PC hem de mobil cloud bu oyunları destekliyor olacak.

Persona Serisi

YouTube player

Persona serisi de 21 Ekim’den itibaren XBox Game Pass’e geliyor.

Flight Simulator – Halo DLC

YouTube player

Halo’nun the Pelican’ı Microsoft Flight Simulator’a geliyor. Bu yeni DLC dün gece çıktı bile.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Overwatch’ın ücretsiz olduğuna emin miyiz? Başka yerler oyunun sadece erken erişim için ücretsiz olacağını, OC1’e sahip olanların ücretsiz sahip olacağını yazıyor.

  2. Merhaba,

    Resmi açıklama ve oyunun resmi sitesi sizin söylediğiniz gibi bir bilgi içermiyor:

    Resmi duyuru
    https://twitter.com/PlayOverwatch/status/1536038748340768768?t=rIeghUPMGDeAFAKZuX3aTQ&s=19
    Resmi site
    https://playoverwatch.com/en-us/news/23814216/overwatch-2-launches-october-4-as-a-free-to-play-live-experience/

    Kozmetik eşyalar içeren bir paket ilk Overwatch’a sahip olanlar için ücretsiz olacak. İkinci oyun ise herkese ücretsiz olacak gibi duruyor. Ancak detaylı açıklama 16 Haziran’da gelecekmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.