Haberler

Kırıntılar – Kasım 2021

Bu yazımızda Kasım 2021’deki gelişmelerden haberini yazmaya fırsat bulamadıklarımızı bir araya getiriyoruz. Umarız bu 2-3 cümlelik kırıntılar listesini okumaktan keyif alırsınız.

Kasım’da yaşanan gelişmelerden bazıları için inceleme yaparak ayrı haberler yazmaya fırsatımız olmadı. Yeri gelince bu bilgileri önümüzdeki haberlere yerleştiririz belki. Ancak “bunu neden daha önce haber vermediniz?” demeyin diye sizler için bir liste hazırladım. Çoğu başlığa dair haberlerimizi zaten yazmıştık. Okudukça bunların o haberlerle ilgili olan ama dışarıda kalmış kırıntılar olduğunu fark edeceksiniz. Kırıntılar aynı zamanda daha önce hiç bahsi geçmeyen ama birkaç cümle ile özetlenebilecek minik gelişmeleri de içeriyor.

İşte Kasım’dan ilginizi çekebileceğini düşündüğüm bazı gelişmeler.

Edebiyat Kırıntıları

  • Fihrist Kitap, Edgar Rice Burroughs’un romanlarını dilimize kazandırmaya devam ediyor. Bu ay John Carter‘ın ikinci romanını bastılar. O kadar ünlü olduğu halde Türkçeye hiç çevrilmemiş olan Tarzan‘ı da Fihrist sayesinde artık Türkçe okuyabileceğiz.
  • İthaki 2021 yılında 3 dalda Oscar Ödülü alan Nomadland filmine esin kaynağı olan Göçebeler Diyarı kitabını çıkardı. (En İyi Film, En İyi Kadın Başrol, En İyi Yönetmen ödülleri)

Çizgi Roman Kırıntıları

  • Superman, Batman ve daha birçok DC karakterini orta çağa taşıyan Dark Knights of Steel serisinin ilk sayısı çıktı ve gayet beğenildi. 12 sayıdan oluşacak çizgi romanı DCeased serisini de yazmış olan Tom Taylor yazıyor. Hikaye anlatıcı ve kahin rolüne de tabii ki Constantine’i koyuyor. İlk sayının birkaç sayfasını buradan okuyabilirsiniz.
  • Yapı Kredi Yayınları 6 sayılık DCeased serisinin tamamını Türkçeye kazandırdı. Yayınladıkları tadımlık sayesinde ilk birkaç sayfasını buradan inceleyebilirsiniz. Hikaye DC evrenini büyük oranda ele geçiren bir zombi virüsünün etkilerini konu alıyor.
  • Akılçelen Kitaplar Şaman Kral’ın ikinci cildini yayınladı. İlk cildi okuyup çok beğenmiş ve incelemesini sizlerle paylaşmıştım. O incelemeyi buradan okuyabilirsiniz. Belki kendimi tutamayıp ikinci cilt için de inceleme yazarım, göreceğiz.

Oyun Kırıntıları

  • Mass Effect günü olan 7 Kasım‘da BioWare yeni bir poster yayınladı. Bu poster tanımadığımız, Andromeda tipi bir gemiyi ve Geth’e benzeyen coğrafi bir yer şeklini gösteriyor. Ayrıca gemiden çıkanlar arasında bir de Krogan görebiliyoruz.
  • Demosunu çok keyifli bulduğum gotik temalı masalsı dünyasıyla Wytchwood, 9 Aralık’ta satışa çıkacak.
  • Total War: Warhammer III‘ün geleceği haberini verirken oyunun yeniliklerden de bahsetmiştik. Fakat yayınladıkları yeni haberler ile oyunun Total War serisinin başka hiçbir oyununda olmayan building ve uçan ünitelerin yere inmesi mekaniklerini içereceğini öğrendik.

Dizi Kırıntıları

  • Obi-wan Kenobi dizisinden yayınlanan ilk konsept çizim, Obi-Wan’ı Darth Vader ile dövüşürken gösteriyor.
  • Mass Effect’in Amazon tarafından diziye uyarlanacağını söylemiştik. BioWare’den ayrılmış geliştiriciler Shepard’ın oyuncu seçimlerine çok bağlı bir karakter olduğunu hatırlatıyorlar. Bu yüzden dizinin yapacağı seçimlerin bazı oyuncuları diziden soğutacağına inanıyorlar. Örneğin, hep Paragon seçimler yapan Shepard’ı oynamayı seven oyuncular dizide Renegade Shepard görürlerse diziden soğuyabilirler diye düşünüyorlar. Eski BioWare yazarlarından David Gaider’ın tweet’lerini buradan okuyabilirsiniz.

Film Kırıntıları

  • Ridley Scott’ın The Last Duel filminin gişe performansı ile hayal kırıklığı yaşadığını söylemiştik. Yönetmen bu başarısızlığın sorumlusunun “gözü telefon ekranı dışında bir şeyi görmeyen milenyum çocukları” olduğunu söyledi. Ancak hepimiz biliyoruz ki asıl sorumlu filmin reklamını yeterince yapmayan pazarlama ekibi. Zira çoğu hayranı filmin varlığından bile haberdar değildi. Scott’ın House of Gucci filminin vizyona gireceğini de söylemiştik; filme dair ilk yorumlar karışık.
  • Wes Anderson‘ın yıldızlar geçidi yaptığı The French Dispatch filmi 3 Aralık’ta vizyona giriyor. Kadroda Bill Murray, Frances McDormand, Adrien Brody, Benicio Del Toro, Owen Wilson, Tilda Swinton ve Timothée Chalamet gibi isimler var.
  • Last Night in Soho’nun Amazon Prime Video’ya geleceğini söylemiştim. Ne yazık ki Amazon Prime Türkiye’ye gelmedi…
  • Yeni Blade‘i Mahershala Ali canlandıracak. Ali, 2019’da Viggo Mortensen ile başrolü paylaştığı Green Book filmindeki performansıyla Oscar almıştı.

Animasyon Kırıntıları

  • Encanto iyi yorumlar aldı. Gişede şimdiden 40 milyon dolar kazandı.
  • Disney+ için Cars animasyon serisi geliyor. Şimşek McQueen’i yine Owen Wilson seslendirecek. Ayrıca Pixar ilk kez tek başına bir animasyon dizisi başlatacak. Win or Lose adındaki dizi softball turnuvasına hazırlanan ekip ile koçları arasındaki ilişkiye odaklanacak.
  • Size 10 yıl sonra ilk kez bir Peanuts Yılbaşı özel bölümü alacağımızı söylemiştim. 10 Aralık’ta gelecek olan For Auld Lang Syne‘ın fragmanı yayınlandı, buradan izleyebilirsiniz.
  • Pazar günleri kovboy filmi mi izlenir yoksa Tom & Jerry mi tartışmalarına son verecek bir animasyon filmi geliyor. 2022’de çıkacak olan Tom and Jerry Cowboy Up filminin fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

Müzik & Sesli Kitap Kırıntıları

  • Spotify, sesli kitap şirketi Findaway‘i bünyesine kattı. Kariyerine müzik platformu olarak başlayan Spotify önce podcast’leri işe dahil ederek bir eşik atlamıştı. Şimdi de sesli kitapları da platformuna dahil edecek gibi duruyor. Böyle olursa Youtube’un video için temsil ettiğini Spotify da ses dosyaları için temsil etmeye başlayacak.

İnceleme Kırıntıları

  • KomikŞeyler‘in Snoopy kitabı Charlie Brown’ın maceralarını sevenlerin hoşuna gidecek güzel bir koleksiyon olmuş. İçinde hem Peanuts klasiklerine hem de yeni maceralara yer veriyor. Bir karakteri nasıl çizeriz anlatımları bile çok komik olmuş. Tüm Snoopy hayranlarına önerebilirim.
  • Pilgrims oyunu Steam Digital Tabletop Fest sırasında ilgimi çekmişti. Oyun Annapurna Interactive’in yakında çıkacak olan ve demosuna göz attığım Storyteller oyununa benziyormuş. Nitekim Pilgrims de size farklı sahneler veriyor ve bu sahnelerin içine farklı özellikleri olan karakterleri ve eşyaları yerleştirerek hikayeyi ilerletebiliyorsunuz. Fakat bu bulmaca oyununda etkileşim seçenekleriniz daha geniş. Dolayısıyla Pilgrims’i Storyteller’dan daha eğlenceli buldum.
  • Cory Doctorow’un Harika Güzel Yarınlar kitabının arka kapağı okuru yanıltıyor. Disney dünyasının hâkim olduğu bir gelecek vadeden arka yazıya rağmen roman post apokaliptik diyebileceğimiz bir ortamda Disneyland’den kaçırdığı bir nesneye sımsıkı tutunan bir tarihçinin hikayesi. Ancak o nesnenin dışında dünyada ya da hikayede başka hiçbir Disney elementi yok. Hikayenin çok etkileyici bir yanını da göremedim.
  • Alfa Kitap‘ın Cédric çizgi romanları da gayet keyifli bir seri olmuş. İlk cilt komik olsa da birbirinden kopuk gibi duran hikayeler anlatıyor. Fakat ikinci ciltten itibaren ilk ciltteki olaylara gönderme yapan hikayeler ile seri çok eğlenceli bir hâl alıyor. Çizgi filmini izlemiş herkese tavsiye edebilirim.

8 yaşındaysanız ve aşıksanız hayat çok zor…

Cédric

Röportaj Kırıntıları

  • Stellan Skarsgard Marvel’ı eleştiren tüm yönetmen ve oyunculara cevap niteliği taşıyan bir açıklama yaptı. Sinema filmlerinin kalitesinin düştüğünü kabul eden oyuncu, suçlunun Marvel değil, ekonomik sistem olduğunu söyledi. Zira aktöre göre para kazandırdığı müddetçe filmin yapımcıları içeriğe en ufak önem vermiyorlar.
  • Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Pippin ve Merry’i canlandıran Billy Boyd ile Dominic Monaghan WIRED röportajına birlikte katıldı. Tüm videoyu buradan izleyebilirsiniz. Bu arada röportajın asıl ilgi çeken yanı Billy Boyd’un Tolkien dünyasına olan hakimiyetiydi.
  • Orijinal Hayalet Avcıları, Ghostbusters: After Life‘ta tekrar bir araya geldiler. Jimmy Fallon kendilerine “Peki neden şimdi?” diye sordu. Ekip sebebin ilk iki filmin de senaryosunu yazan Jason Reitman’ın senaryosu olduğunu söyledi. Onlara göre Ghostbusters: After Life ilk iki filmin ruhunu yansıtan güzel bir senaryoya sahipmiş. Dolayısıyla tekrar bir araya gelerek filme dönmemek için bir sebep görememişler. Tüm videoyu buradan izleyebilirsiniz. 19 Kasım’da vizyona giren film iyi yorumlar almayı da başardı.
  • Bruce Campbell bir daha Ash Williams karakterini canlandırmayacak. 63 yaşındaki oyuncu Collider’a verdiği röportajda artık Ash’i oynamak için fiziksel olarak yeterli olamadığını söyledi. Ayrıca karakterin hikayesinin de sonuna geldiklerine inanıyormuş. Tüm röportajı buradan okuyabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.