Edebiyat

2019 Arthur C. Clarke Ödülü’nü Tade Thompson Kazandı

33. kez dağıtılan Arthur C. Clarke Ödülü‘nü bu yıl kazanan isim Tade Thompson oldu. Bilimkurgu dünyasının önemli ödüllerinden olan Arthur C. Clarke Ödülü, Londra’daki Foyles mağazasında bilimkurgu yazarları, yayıncılar ve hayranların da katıldığı törende takdim edildi.

Londra’da doğup Nijerya’da büyüyen Tade Thompson, aslında bir psikiyatrist fakat bilimkurgu dünyasında isim yapmış bir yazar. Daha önce Nommo Ödülü ve Kitschies Golden Tentacle Ödülü kazandı. Aynı zamanda John W. Campbell Ödülü finaline kaldı. Bununla birlikte Shirley Jackson Ödülü ve British Science Fiction Ödülü’nde de adaylıkları bulunuyor.

Tade Thompson’a ödül getiren Rosewater kitabının konusu şöyle;

Rosewater, uzaylılar tarafından oluşturulmuş bir yaşam küresinin kıyısındaki kasabadır. Bu yaşam küresinin, iyileştirici gücü olduğuna inanan insanlar vardır.

Kaaro ise suç geçmişi olan bir devlet ajanıdır. Daha önce yaşam küresinin içini görmüş birisi. Gizemli bir şey kendisi gibi başkalarını öldürmeye başladığında Kaaro; bir cevap aramak, karanlık geçmişiyle yüzleşmek ve korkunç bir gelecekle ilgili bir aydınlığa ulaşmak için efendilerine meydan okur.

Tade Thompson’ın kısa romanı “The Murders of Molly Southbourne“un hakları televizyon dizisi için alınmış durumda. Yazarın ismini daha çok duyabiliriz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.