Dizi Haberleri

Hintli Süperstar Tabu, Dune: Prophecy Dizisinin Kadrosuna Katıldı

Tabu, Dune: Prophecy kadrosuna katıldı. Max’in öncül dizisi Dune: Prophecy, Hintli süperstar Tabu‘nun kadroya katılmasıyla büyük ilgi uyandırdı. Variety’nin özel haberine göre, efsanevi aktris, dizide tekrar eden bir rolle izleyici karşısına çıkacak.

Dizinin Konusu ve Kaynağı

Tabu

Dune: Prophecy dizisi ilk olarak 2019 yılında Dune: The Sisterhood adıyla duyurulmuştu. Brian Herbert ve Kevin J. Anderson tarafından yazılan Sisterhood of Dune romanından esinlenerek oluşturulan dizi, Frank Herbert‘ın yarattığı geniş Dune evreninde geçiyor. Resmi bilgilere göre, dizi, Paul Atreides’in yükselişinden 10.000 yıl öncesinde, iki Harkonnen kız kardeşin insanlığın geleceğini tehdit eden güçlerle savaşmasını ve Bene Gesserit tarikatını kurmasını konu alıyor.

Tabu’nun Rolü

Tabu, dizide Rahibe Francesca karakterini canlandıracak. Karakter tanımı şöyle: “Güçlü, zeki ve çekici Rahibe Francesca ardında kalıcı bir etki bırakıyor. Bir zamanlar İmparator’un büyük aşkı olan Francesca’nın saraya dönüşü başkentteki güç dengelerini zora sokar.”

Bu rol, Tabu’nun güçlü oyunculuk yeteneklerini sergilemesi için mükemmel bir fırsat sunuyor.

Tabu’nun Kariyeri

Tabu, Hint sinema tarihinin en ünlü aktrislerinden biridir. “Maachis” ve “Chandni Bar” filmleri ile iki kez En İyi Kadın Oyuncu dalında Ulusal Film Ödülü’nü kazanan Tabu, “Cheeni Kum”, “Haider” ve “Andhadhun” gibi filmlerdeki rolleriyle de tanınmaktadır. Ayrıca, “Life of Pi”, “The Namesake” ve BBC mini dizisi “A Suitable Boy” gibi uluslararası yapımlarda da yer almıştır.

Diğer Oyuncular ve Yapım Ekibi

Dune: Prophecy dizisinin oyuncu kadrosunda Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel, Johdi May, Mark Strong, Sarah-Sofie Boussnina, Josh Heuston, Chloe Lea, Jade Anouka, Faoileann Cunningham, Edward Davis, Aoife Hinds, Chris Mason ve Shalom Brune-Franklin gibi isimler de yer alıyor. Dizinin yapım süreci uzun ve karmaşık bir yol kat etti; birçok dizi sorumlusu değişikliği ve 2023’te yaratıcı bir sıfırlama yaşandı.

Dune: Part 2 resim
Dune: Part 2 resim

Yapımcılar ve Yönetmenler

Alison Schapker, dizinin dizi sorumlusu ve yürütücü yapımcısı olarak görev yapıyor. Diane Ademu-John, diziyi birlikte geliştirdi ve yürütücü yapımcı olarak görev alıyor. İlk bölüm de dahil olmak üzere birçok bölümün yürütücü yapımcılığını ve yönetmenliğini Anna Foerster üstleniyor. Jordan Goldberg, Mark Tobey, John Cameron, Matthew King, Scott Z. Burns ve Jon Spaihts, Brian Herbert ile birlikte yürütücü yapımcı olarak görev yapıyor. Byron Merritt ve Kim Herbert, Frank Herbert mirası için yürütücü yapımcı olarak görev yaparken, Anderson ortak yapımcı olarak görev yapıyor.

Dune Evreninin Geleceği

Dune: Prophecy dizisi, bugüne kadar iki yeni Dune filminin gösterime girdiği geniş bir evrenin parçası. Dune: Part 2, Mart ayında sinemalarda gösterime girdi. İki film, toplamda bugüne kadar 1.1 milyar doların üzerinde hasılat elde etti. Üçüncü film Dune Messiah için de çalışmalar sürüyor.

Dune: Prophecy dizisinin prömiyer tarihi henüz belirlenmedi, ancak oyuncu kadrosuna katılan yeni isimlerle başarılı bir yapım izleyeceğimizin sinyallerini veriyor. Tabu’nun katılımı, dizinin uluslararası alanda daha da geniş bir izleyici kitlesine ulaşmasını sağlayacak gibi görünüyor.

Kaynak: Variety

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.